Прва Звездина провјера у Анталији...

Милојевић слаже нову одбрамбену четворку! Где је Жулетово место? Премијерни противник црвено-белих немачки нижелигаш Вакер Нордхаузен (17. 00).

Фудбал 28.01.2019 | 15:45
Прва Звездина провјера у Анталији...
Кандидата је 30, али је јасно да места за све на пролеће неће бити. Црвена звезда данас креће у финалну фазу уигравања тима који ће на пролеће изнети највећи терет у борби за освајање дупле круне. Први противник, Вакер Нордхаузен, члан немачке Регионалне лиге, свакако неће представљати мерило квалитета тима и појединаца које Владан Милојевић има на располагању.

За тренера Црвене звезде у овом тренутку је најважније да екипа почне полако да поставља конструкције игре која је замишљена на старту зимског прелазног периода. Неке тактичке замисли у последње две сезоне доведене су до аутоматизма, али црвено-бели желе да додатно приближе игру европском нивоу. Овог зиме, као и током пролећа, инсистриаће се на контроли поседа лопте, пресингу, доношењу што бржих одлука са што мањим бројем додира, као и изношењу лопте кроз дубину, а не ширину, како налажу трендови модерног фудбала.

Наравно, Милојевић ће , пре свега, морати да почне са уигравањем последње линије. Одлазак Милоша Дегенак у Ал Хилал, те долазак Немања Милуновића, оставила су неке дилеме испред Звездиног шефа стручог штаба. Навијачи ће наредних дана исчкиати ко ће бити партнер Вујадину Савићу у централном делу одбране. Логика каже да ће то бити Милуновић, али не треба заборавити да је реч о централним дефанзивцима сличних карактеристика. А претходну сезону ипо Савић је упариван са Ле Талеком и Дегенеком.  Играчима сасвим другачијег профила од Милуновића и Бабића. Баш због тога се прича да би и Жуле Стојковић требало да буде коришен као централни дефанзивац. Времена има, али нам можда данашњи сусрет да део одговора.

Милојевић ће у овом мечу, вероватно баш као и у недавном окршају на кипарском Пафосу, поделити два тима и пружити им по једно полувреме на терену. У мечу против Акритаса на трибинама је остало неколико играча, међу којима су били и Борјан, Симић, Срнић и Вулић, тако да би они могли да осете лопту и у припремном мечу, док ће на трибине вероватно неки други играчи.

Меч са немачким нижелигашем представљаће загревање за оне знатно јаче провере Црвене звезде. Прва озбиљна стиже већ за два дана, када ће на мегдан Милојевићевом тиму Аустрија из Беча. Потом ће у размацима од три дана српски шампион одмерити снаге са Лудогорецом, Работничким и Марибором. Повратак у Београд заказан је за 9. фебруар, а први меч пролећног дела сезоне биће одигран седам дана касније, када на стадион Рајко Митић стиже новосадска Војводина.

Данашња утакмица између Црвене звезде и Вакер Нордхаузена заказана је за 17 часова по српском времену, уз директне преносе на Арени Спорт и Јутјуб каналу клуба из Љутице Богдана.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар