Далијанов ватрени троугао са Интером и Борусијом!

Преговори о трампи Кандрева - Караско и 40. 000. 000 за Плеу! Кинески клуб у жижи јавности.

Фудбал 28.01.2019 | 16:00
Далијанов ватрени троугао са Интером и Борусијом!
Годинама уназад кинески клубови праве озбиљне пометње на трансфер пијаци и знају како огромним парама да помуте умове фудбалера који не размишљају превише о слави и да оставе неки дубљи траг у свету фудбала. Ове зиме није било много бомбастичних послова, али би све то могао да промени Далијан Јифанг!

Клуб са крајњег истока Кине спреман је да активира две озбиљне трансфер бомбе на релацијама са Миланом и Менхенгладбахом. Италијански трансфер гуру Ђанлука ди Марцио лансирао је у недељу поподне вест да је Интер у преговоре са Далијаном око куповине Јаника Фереире Караска убацио уговор отписаног Антонија Кандреве. Како је Ди Марцио објаснио, радило би се о директној трампи са Далијаном, где би два клуба практично само разменили папире, без икакве доплате. Истина, Караскоби морао да пристане на драстично смањење плате у Интеру, јер сигурно нигде у Европи неће добити 10.000.000 евра на годишњем нивоу. 

Караско је предмет расправе Интера, Милана и Манчестер јунајтеда, а спортски директор Неразура Пјеро Аузилио спремио је кеца из рукава. Кандрева није у озбиљним плановима Лучана Спалетија, а од евентуалног трансфера у Кину профитирале би све стране. Финансијски и тактички. 

С друге стране, француски Екип лансирао је бомбастичну вест која гласи - Далијан је Менхенгладбаху понудио 40.000.000 евра за нападача Аласана Плеу! Разлог зашто је Екип умешан у ову причу јесте патриотски, пошто је Плеа Француз, а и годинама је играо у Лиги 1. Последње у Ници, одакле је за 22.500.000 евра отишао у Менхенгладбах летос. 

Далијаново интересовање за Плеу траје од летос, још из времена када је наступао за Ницу. Тада је све завршено само на распитивању. Шест месеци касније, Далијан је никад одлучнији да активира трансфер бомбу и доведе француског голгетера! Екип пише да је иницијална понуда Менхенгладбаху 40.000.000 евра, али да би она лако могла да оде и на целих 50.000.000 евра, уколико би Борусија одбила прву понуду. За Плеу је, наравно, спремљен пребогат уговор, али се детаљи крију. Незванично се шушка да је у питању сума од 12.000.000 евра нето годишње, на четири сезоне. Дакле, готово 50.000.000 евра, што значи да би цео посао Далијан могао да кошта и невероватних 150.000.000 евра. Обештећење, плус готово 100.000.000 евра за уговор, пошто се у Кини на порез одбија 50 одсто.

Плеа је ове сезоне постигао 13 голова на 20 утакмица у свим такмичењима. Скупио је и три асистенције. Борусија је на најслађим мукама, а у ништа луђој ситуацији није ни Плеа. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар