Албанске трупе иду ка сјеверу

– Предсједник Србије Александар Вучић наводи да је добио информације да је мисија Кфора спремна да заустави албанске трупе које су кренуле из две базе ка сјеверу Косова.

Србија 22.11.2018 | 16:19
Албанске трупе иду ка сјеверу
"Добили смо информације да је Кфор био спреман да заустави нечије лудило, хвала им на томе, ако је то истина", казао је Вучић током састанак с представницима Срба са Косова у Београду.

Он је раније навео да има информације о покрету "албанских трупа" из двије базе ка сјеверу Косова.

"Две су опције могуће... Узели су глисер на Газиводама којим се Тачи возио, па је могуће да крећу у контролу језера и да тако показују мишиће или да контролишу 'зелени прелаз' на северу, како би спречили проток робе ка српским срединама на Косову", рекао је Вучић на састанку са представницима Срба са Косова.

Вучић је рекао да је обавијештен о покрету припадника Росу.

"Иду ка јужном делу Митровице. Долазе припадници Росу и КБС, иду великим камионима пуним људи, ка јужној Митровици, вероватно ка Баиру", рекао је Вучић и додао да ниједан припадник КБС српске националности није позван на посао.

"Ми нисмо премештали војне и полицијске снаге. За шта се припремају, не знам...", навео је Вучић.

Он је рекао да ће наставити да прати ситуацију и да Срби треба да знају да неће бити остављени на милост и немилост.

"Надам се да никоме неће пасти на памет да примењује насиље према нашим људима и да крене у убијање људи само зато што су Срби, јер то српска држава неће дозволити", рекао је Вучић.

Поједини медији на албанском објавили су фотографије на којима се виде оклопна возила косовске полиције у Северној Митровици.

Током састанка са Србима са Косова и Метохије у Београду непрестано пратио дешавања на терену, па је у једном моменту рекао да је ухваћен један разговор радио везом, према којем је формирана колона у бази Свињари.

Вучић је присутним Србима рекао да је држава одлучна да помогне народу који не треба да прави инциденте, већ да остане на огњиштима.

"Важно је да се вратите својим кућама и да кажете да је Србија уз свој народ, да поштујемо међународне споразуме, да смо део света, да ћемо да сарађујемо али и да знамо шта један део света мисли о Србији и српском народу", казао је он.

Према његовим речима, приоритет је обезбиједити нормално функционисање здравствених центара у Косовској Митровици и Грачаници који "треба да појачају рад упркос тешким условима".

"Ако ће да отимају нека отимају, па колико год отели ми ћемо поново допремити", казао је Вучић.

Додао је и да је важно да универзитет у Косовској Митровици нормално функционише и да професори буду уз своје студенте током цијеле недјеље, а не "само од понедељка до четвртка".

(Агенције)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Марс Сиптари!

22.11.2018 16:02

Знаци није у питању само порез! Него војна опција "наплате" пореза на лицу мјеста са робом или без робе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

22.11.2018 16:19

Не разумијем цему напетост и зурба у процесу приблизавања европским стандардима? Па паљење хране је нова прекрсајна категорија, одмах послије канибалства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.11.2018 16:35

Ако је истина каже Вучић ? Знаци ли то да лупаш ко Марс по дивизији ? Прво се увјери па онда ... Или ниси способан ни за то ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

22.11.2018 17:08

Ударио примитивизам на мало блази примитивизам И тако мозе 1000 година

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коста

22.11.2018 17:49

ја са својом фамиљијом безим за Београд...ено их горе бију све редом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

22.11.2018 18:06

Имали јос ко да вјерује пицоустом сто он прди!Сто не објави доказе о страном мјесању у изборе у Републици Српској!Лазов,олос, преварант и пљацкас српског народа као и брат му тракториста са лијеве стране Дрине!Поцињем да навијам за сиптаре да пицоусти висе не лазе пун ми га је .....!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцицу

22.11.2018 18:11

Зови Додика мозда он има неке фрапантне податке. Не могу вјеровати да ти који знас све у РС немас појма ста се десава у Србији. Несрецо похлепна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Франкфурт

22.11.2018 23:17

Мирисе на рат. Волио бих да се варам.

ОДГОВОРИТЕ