Вијетнам домаћин трке Формуле 1 од 2020. године!

Челници Ханоја саопштили су данас да ће тај град бити домаћин трке Формуле 1 у априлу 2020. године.  Ф1 руши и последњу "гвоздену завесу"! Велика награда Вијетнама у календару најбржег циркуса од 2020. године.

Остали спортови 05.11.2018 | 18:45
Вијетнам домаћин трке Формуле 1 од 2020. године!
Агенција Франс пред пренела је да ће наредне недеље бити организован догадјај, на коме ће бити најављена трка у Вијетнаму.

"Град Ханој успео је да закључи сарадњу која му је омогућила да буде организатор трке у шампионату Формуле 1 у априлу 2020. године", наводи се у саопштењу организатора.

Најбржи и најлуђи циркус на свету, како су некада звали Формулу 1, често је ишла испред политике и политичара приликом ширења, а та традиција је настављена и данас.Тако је европска "гвоздена завеса" пробијена Великом наградом Мађарске, Кина је отворена трком у Шангају, Русија у Сочију итд.

А сада је дошла на ред једна од последњих комунистичких земаља на свету. У питању је храбри Вијетнам, који се последњих 10-ак година полако диже и стаје на ноге након добро знаних неприлика, ослобађања од ропства прво од Француза па од Американаца. У тој народноослободилачкој борби погинуло је преко два милиона Вијетнамаца, али је очигледно сазрело време да се опрости и да се земља у потпуности отвори након неколико деценија самоизолације.

Колико су успели у томе доказ је и долазак Формуле 1 која ће од 2020. имати трку у околини Ханоја, престонице и другог по величини града у Вијетбаму од око осма милиона становника. Градско веће је потврдило да прихвата предлог Формуле 1 и своје владе, те је сада на реду само изградња стазе за такмичење које ће се одржавати у априлу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар