Vijetnam domaćin trke Formule 1 od 2020. godine!

Čelnici Hanoja saopštili su danas da će taj grad biti domaćin trke Formule 1 u aprilu 2020. godine.  F1 ruši i poslednju "gvozdenu zavesu"! Velika nagrada Vijetnama u kalendaru najbržeg cirkusa od 2020. godine.

Ostali sportovi 05.11.2018 | 18:45
Vijetnam domaćin trke Formule 1 od 2020. godine!
Agencija Frans pred prenela je da će naredne nedelje biti organizovan dogadjaj, na kome će biti najavljena trka u Vijetnamu.

"Grad Hanoj uspeo je da zaključi saradnju koja mu je omogućila da bude organizator trke u šampionatu Formule 1 u aprilu 2020. godine", navodi se u saopštenju organizatora.

Najbrži i najluđi cirkus na svetu, kako su nekada zvali Formulu 1, često je išla ispred politike i političara prilikom širenja, a ta tradicija je nastavljena i danas.Tako je evropska "gvozdena zavesa" probijena Velikom nagradom Mađarske, Kina je otvorena trkom u Šangaju, Rusija u Sočiju itd.

A sada je došla na red jedna od poslednjih komunističkih zemalja na svetu. U pitanju je hrabri Vijetnam, koji se poslednjih 10-ak godina polako diže i staje na noge nakon dobro znanih neprilika, oslobađanja od ropstva prvo od Francuza pa od Amerikanaca. U toj narodnooslobodilačkoj borbi poginulo je preko dva miliona Vijetnamaca, ali je očigledno sazrelo vreme da se oprosti i da se zemlja u potpunosti otvori nakon nekoliko decenija samoizolacije.

Koliko su uspeli u tome dokaz je i dolazak Formule 1 koja će od 2020. imati trku u okolini Hanoja, prestonice i drugog po veličini grada u Vijetbamu od oko osma miliona stanovnika. Gradsko veće je potvrdilo da prihvata predlog Formule 1 i svoje vlade, te je sada na redu samo izgradnja staze za takmičenje koje će se održavati u aprilu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar