РОСУ се повукла са сјевера КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић изјавио је да су се припадници специјалне јединице РОСУ повукле са сјевера Косова и Метохије данас поподне око 16 часова.

Србија 29.09.2018 | 17:12
РОСУ се повукла са сјевера КиМ
Ðурић је за Тањуг рекао и да је Београд добио извињење од појединих западних амбасада ,које су раније тврдиле да РОСУ нису ни биле присутне на сјеверу КиМ.

"То само показује од кога су поједини домаћи медији добијали информације да јединица РОСУ нема на северу", рекао је Ðурић. 

Раније је градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић изјавио за "РТС" да су се косовске специјалне јединице повукле са вјештачког језера Газиводе, али је о пола сата касније Ђурићдемантовао те информације и навео имена ухапшених.

Неизвјесно кад ће Вучић у Брисел

Ðурић каже да је упадом специјалних јединица РОСУ на Газиводе дијалог Београда и Приштине који се води под окриљем ЕУ у Бриселу све неизвјеснији, а то је, оцијенио је, резултат неодговорног и недопустивог понашања Приштине. 

Он је, међутим, у обраћању новинарима на ванредној конференцији, поручио да ће Србија побиједити оне који мисле да могу да се играју на овај начин, а онима који су, како је рекао, својом неодговорношцу довели до тога да дијалог између Београда и Приштине доживи овакву судбину какву је данас, поручио је да ће сада мало теже видјети предсједника Вучића у Бриселу након свега овога.

"Мало теже ће да имају људе према којима ће овако да се понашају као што су се данас понашали према целој Србији", рекао је Ðурић.

Ðурић је навео и да је лаж да се ово данас десило због "политичких игрица" у Приштини, јер, како каже, нико се због таквих ствари не игра са ратом и миром.

"Зато данас из Београда поручујемо - доста је са игрицама", рекао је Ðурић, подсјетивши на ситуацију прије израелско-египатског конфликта, када су се, како је рекао, на сличан начин "прелазиле линије" 16 или 17 пута, а да је "17. пут избио један од најжешћих и најкрвавијих сукоба".

Ðурић је подсјетио и на ријечи предсједника Вучића у Косовској Митровици да Србија жели компромис и мир, али да "часа неће часити да заштити српски народ на КиМ у складу са међународним правом".

Он је обавијестио јавност да се у овим тренуцима на читавој теритиорији Србије спроводе активности Војске Србије и Миинистарства унутрашњих послова у складу са наређењима која је издао предсједник Вучић, како би се, додао је, створили предуслови за то да се овакво понашање заустави.

"Ми ни од кога из ЕУ не очекујемо више било шта. Никаквих ни објашњења ни коментара, одговора као што видите нема. Сви се праве невјешти. Дрскост и безобразлук као да немају краја и сада се на ту дрскост и безобразук нижу и лажи како се тобоже ово смирује", рекао је Ðурић.

Обратио се и "онима који су говорили о томе како ће нам процветати руже и како ће нам фантаситично бити ако не буде никаквог договора и решења, и како ће диван бити тај замрзнути конфликт".

"Ево ја им честитам свима на дивним резултатима замрзавање конфликта и свима који су се радовали и у Београду, од разних опозиционих политичара до неких који се скривају иза свештеничких одора... Та врста неодговорног и неозбиљног понашања мислим да је данас потпуно демаскирана", оцијенио је.

Грађанима Србије Ðурић је поручио да могу бити потпуно сигурни у наше институције, органе и систем безбједности који ће, како је навео, на мудар, промишљен и паметан начин и у сталној комуникацији са предсједником Вучићем и другим члановима државног руководства доносити одлуке у интересу заштите српског становништва на КиМ.

"Србија ће сасвим сигурно успети да изађе победнички из ове врсте напада и покушаја да се народ на КиМ застраши и да се протера са својих огњишта", рекао је Ðурић и посебно Србима на КиМ поручио "да не брину, да су Београд, државно руководство и српски народ чврсто уз њих и да неће дозволити терор, прогон и насиље", закључио је Ðурић

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

психоретарди на сцени

29.09.2018 15:47

Па ово су све психопате,изгледа да се неком спрема 92. а неком 95. фатај се ЕУ народе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срам Вас Било

29.09.2018 16:16

Росу има мандат да додје на Сјевер Косова а тај мандат су добили ткз Бриселским споразумом који је потписао Александар Вуциц а прије њега нико није хтјео.Такодје тим споразумом судови су предати Пристини.И сад замајавају народ својим глупостима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дорис

30.09.2018 22:15

Нелажи.

Name

007

29.09.2018 17:59

Нема нико капацитет за озбиљне преговоре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

29.09.2018 19:12

Којих западних амбасада...наведи бар неке...Еее...не мозе јер ако наведе стићи ће деманти..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

29.09.2018 20:12

Ди ми је коментар ви са БН???Еееех и ви поцели као РТРС....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стани бре

30.09.2018 07:40

Неће се оканути док и оно мало Срба не протјерају са Косова. Неурачунљиви БГ политичари ће да их протјерају. Нико други.

ОДГОВОРИТЕ