ПДП: О Сребреници сутра у скупштини

Члан Предсједништва ПДП-а Милан Ђукић изјавио је у Бањалуци да ће посланици опозиције активно учествовати у расправи на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде ријечи о информацији о извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и, вјероватно, у складу са тим понудити одређене закључке.

Република Српска 13.08.2018 | 15:52
ПДП: О Сребреници сутра у скупштини
Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да представници опозиције неће данас присуствовати консултацијама код предсједника Републике Српске Милорада Додика, јер није достављен материјал за састанак, нити било какви закључци.

Ђукић је поновио да је за ПДП неприхватљиво стварање трећег ентитета на, како је рекао, штету Републике Српске, њене територијалне цјеловитости и интегритета.

– Општински одбори ПДП-а Модрича, Дервента, Брод, Шамац и Вукосавље одбацују сваку могућност стварања трећег ентитета у БиХ. Против смо политике стварања трећег ентитета на територији Републике Српске и ових општина – поновио је Ђукић.

Према његовом мишљењу, лидер ХДЗ-а Драган Човић добија подршку предсједника Републике Српске за стварање трећег ентитета.

Ђукић сматра да прича о трећем ентитету није случајност, јер Додик, како наводи, о овоме прича у континуитету, а раније је потписао “прудски споразум”.

– Функционер СНСД-а Сташа Кошарац учествовао је у изради докумената, с циљем прекрајања Дејтонског мировног споразума и територијалног интегритета Српске. И Нада Тешановић из СНСД-а је на сједници Хрватског народног сабора гласала за Декларацију у којој се спомиње трећи ентитет, што довољно говори о свему – мишљења је Ђукић.



(БН/Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Свето

13.08.2018 14:02

Прица о национализму, патротизму је излизана. Тај рецепт висе не "пали" . Вец једно 5година. Одкад нам је народ гладан. Или промјените сценарио или отидјите. За добробит свих , то би било најбоље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

13.08.2018 15:19

Опет овај тројац диже тензије, Додик, Човић и Изетбеговић. Материјали су им 22.000 српских војника на списку, трећи ентитет, извјештај о сребреници. Дижу тензије и мисле тако опстати на власти. Заглавили у криминалу и корупцији и једини начин да се одрже је национализам и дизање тензија. Народу је доста њих и требају отићи на сметљиште историје. Додик губи изборе у БЛ, а самим тим и у РС.

Name

X

13.08.2018 16:16

Кажите ви нама ко је убио невиног Давида? То власт мора одговорити! У овом тренутку за народ је то најважније питање. Правда за Давида!

Name

Посавина ре НН

13.08.2018 16:37

Какве болан везе има Изетбеговиц с овим глупостима око трецег ентитета? Од те прице нема ниста, ни ти цемо ми срби то дозволити нити босњаци, а Рудоња нек се напиње колико оце. Не иде то тако

Name

Калабиц

13.08.2018 14:28

Након 23 године коначно је дошло вријеме да пишемо историју онако како нама одговара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

13.08.2018 17:59

Треба знати историју написати а ако је буду писали полуписмени који сада владају нити це мо имати истину ни историју. Прво треба да ср направи треци ентитет па онда дати хрватима да нам напису историју.

Name

Робин Худ

13.08.2018 15:01

Ако ће,а хоће бити клађење као о ,,,Закону о поријеклу имовине,, ...биће врло,врло ,,, садржајно,,, још ако Калабићи,Вишковићи ,Стевандићи, Стеванчевићи , и министар ратни Савановић и Бисерка крену да објашњавају ...биће весеље до мога....вриједи то гледати....Баја одлучио да се шпрда са народом до Октобра....Цормакова,...обећала,ако не слаже...да ће бити члан предсједништва....његово је само да извршава,слуша....и лупи по коју понекад....јер без ,,џоинта,, па ЕУ неможе....а рута мора са се чува и одржава.....јер он је давно све рекао,ови што га бране су наивци којима паше да изгледају паметни попут Вошковића,Стевандића,Шпиркета,Клошарца,Калабића ..,и помало лижу шерпу....да шта вриједе ....нула,бодова....али велика шерпа....има се може се лизат дуго,а реп високо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2018 15:20

и ти би да лизес испод репа .

Name

ре-ре

13.08.2018 17:46

Који си .....ха, ха, ха,.....рекох ја да ви пратите све шта се о вама пише и зна....а богме зна се много....лизати ће те још мало....јбг....реп далеко....треба доћи до гузе....а ви се побисте....ко боље лиже....хе,..хе...а Рудоња вас сконто па бјежи....има тофу сад ту ,сад ту....ви никако наредних доћи....само пратите шта народ пише....све се зна.....ха, ха,....ха....

Name

Зорана

13.08.2018 15:25

У реду та прица и све то, Скупстина, Сребреница, треци ентитет, издајници, плаценици, Косарац, ПДП итд. него ко уби Давида и засто се убице крију? То је питање свих питања!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад Цетојевиц

13.08.2018 18:20

У праву си Зоране

Name

Дервента

13.08.2018 16:06

Милокрада не интересује никакав извјестај о сребреници нити страдање насег народа на том подруцју!!! Црвена секта(СНСД) сутра це покусати да подигне медунационалну мрзњу до неба и да створи ратну психозу да би на тај нацин створили психолоски ефекат код наивног народа да стане на изборима уз црвену секту и милокрада! Милорад Додик је највеци национални проблем код Срба западно од дрине! хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=xxцQДЕФРОyw

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

13.08.2018 18:39

ИМА ЛИ ВЛАСТ У РС ДРУГИХ ПРОБЛЕМА.КОЛИКО КОШТА НАРОД ПОСЕБНА СИЈЕДНИЦА.ЗАШТО СЕ КРИЈУ ИЗА НЕ БИТНИХ СТВАРИ ЗА ОБИЧАН НАРОД.ДАЈТЕ ДА СЕ ЖИВИ И РАДИ.ВИЈЕК ТРАЈАЊА СКРАЋЕН, ТЕМПО ЖИВОТА УБРЗАН.ГДЈЕ СМО У ТОМ СВЕМУ.ОДЛАЗИ НАМ МЛАДОСТ.ОВО ЛУДИЛО СЕ МОРА ЗАУСТАВИТИ.

ОДГОВОРИТЕ