PDP: O Srebrenici sutra u skupštini

Član Predsjedništva PDP-a Milan Đukić izjavio je u Banjaluci da će poslanici opozicije aktivno učestvovati u raspravi na sutrašnjoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude riječi o informaciji o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine i, vjerovatno, u skladu sa tim ponuditi određene zaključke.

Republika Srpska 13.08.2018 | 15:52
PDP: O Srebrenici sutra u skupštini
On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da predstavnici opozicije neće danas prisustvovati konsultacijama kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, jer nije dostavljen materijal za sastanak, niti bilo kakvi zaključci.

Đukić je ponovio da je za PDP neprihvatljivo stvaranje trećeg entiteta na, kako je rekao, štetu Republike Srpske, njene teritorijalne cjelovitosti i integriteta.

– Opštinski odbori PDP-a Modriča, Derventa, Brod, Šamac i Vukosavlje odbacuju svaku mogućnost stvaranja trećeg entiteta u BiH. Protiv smo politike stvaranja trećeg entiteta na teritoriji Republike Srpske i ovih opština – ponovio je Đukić.

Prema njegovom mišljenju, lider HDZ-a Dragan Čović dobija podršku predsjednika Republike Srpske za stvaranje trećeg entiteta.

Đukić smatra da priča o trećem entitetu nije slučajnost, jer Dodik, kako navodi, o ovome priča u kontinuitetu, a ranije je potpisao “prudski sporazum”.

– Funkcioner SNSD-a Staša Košarac učestvovao je u izradi dokumenata, s ciljem prekrajanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i teritorijalnog integriteta Srpske. I Nada Tešanović iz SNSD-a je na sjednici Hrvatskog narodnog sabora glasala za Deklaraciju u kojoj se spominje treći entitet, što dovoljno govori o svemu – mišljenja je Đukić.



(BN/Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Sveto

13.08.2018 14:02

Prica o nacionalizmu, patrotizmu je izlizana. Taj recept vise ne "pali" . Vec jedno 5godina. Odkad nam je narod gladan. Ili promjenite scenario ili otidjite. Za dobrobit svih , to bi bilo najbolje.

ODGOVORITE
Name

NN

13.08.2018 15:19

Opet ovaj trojac diže tenzije, Dodik, Čović i Izetbegović. Materijali su im 22.000 srpskih vojnika na spisku, treći entitet, izvještaj o srebrenici. Dižu tenzije i misle tako opstati na vlasti. Zaglavili u kriminalu i korupciji i jedini način da se održe je nacionalizam i dizanje tenzija. Narodu je dosta njih i trebaju otići na smetljište istorije. Dodik gubi izbore u BL, a samim tim i u RS.

Name

X

13.08.2018 16:16

Kažite vi nama ko je ubio nevinog Davida? To vlast mora odgovoriti! U ovom trenutku za narod je to najvažnije pitanje. Pravda za Davida!

Name

Posavina re NN

13.08.2018 16:37

Kakve bolan veze ima Izetbegovic s ovim glupostima oko treceg entiteta? Od te price nema nista, ni ti cemo mi srbi to dozvoliti niti bosnjaci, a Rudonja nek se napinje koliko oce. Ne ide to tako

Name

Kalabic

13.08.2018 14:28

Nakon 23 godine konačno je došlo vrijeme da pišemo istoriju onako kako nama odgovara.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

13.08.2018 17:59

Treba znati istoriju napisati a ako je budu pisali polupismeni koji sada vladaju niti ce mo imati istinu ni istoriju. Prvo treba da sr napravi treci entitet pa onda dati hrvatima da nam napisu istoriju.

Name

Robin Hud

13.08.2018 15:01

Ako će,a hoće biti klađenje kao o ,,,Zakonu o porijeklu imovine,, ...biće vrlo,vrlo ,,, sadržajno,,, još ako Kalabići,Viškovići ,Stevandići, Stevančevići , i ministar ratni Savanović i Biserka krenu da objašnjavaju ...biće veselje do moga....vrijedi to gledati....Baja odlučio da se šprda sa narodom do Oktobra....Cormakova,...obećala,ako ne slaže...da će biti član predsjedništva....njegovo je samo da izvršava,sluša....i lupi po koju ponekad....jer bez ,,džointa,, pa EU nemože....a ruta mora sa se čuva i održava.....jer on je davno sve rekao,ovi što ga brane su naivci kojima paše da izgledaju pametni poput Voškovića,Stevandića,Špirketa,Klošarca,Kalabića ..,i pomalo ližu šerpu....da šta vrijede ....nula,bodova....ali velika šerpa....ima se može se lizat dugo,a rep visoko....

ODGOVORITE
Name

Re

13.08.2018 15:20

i ti bi da lizes ispod repa .

Name

re-re

13.08.2018 17:46

Koji si .....ha, ha, ha,.....rekoh ja da vi pratite sve šta se o vama piše i zna....a bogme zna se mnogo....lizati će te još malo....jbg....rep daleko....treba doći do guze....a vi se pobiste....ko bolje liže....he,..he...a Rudonja vas skonto pa bježi....ima tofu sad tu ,sad tu....vi nikako narednih doći....samo pratite šta narod piše....sve se zna.....ha, ha,....ha....

Name

Zorana

13.08.2018 15:25

U redu ta prica i sve to, Skupstina, Srebrenica, treci entitet, izdajnici, placenici, Kosarac, PDP itd. nego ko ubi Davida i zasto se ubice kriju? To je pitanje svih pitanja!!!

ODGOVORITE
Name

Nenad Cetojevic

13.08.2018 18:20

U pravu si Zorane

Name

Derventa

13.08.2018 16:06

Milokrada ne interesuje nikakav izvjestaj o srebrenici niti stradanje naseg naroda na tom podrucju!!! Crvena sekta(SNSD) sutra ce pokusati da podigne medunacionalnu mrznju do neba i da stvori ratnu psihozu da bi na taj nacin stvorili psiholoski efekat kod naivnog naroda da stane na izborima uz crvenu sektu i milokrada! Milorad Dodik je najveci nacionalni problem kod Srba zapadno od drine! https://www.youtube.com/watch?v=xxcQDEFROyw

ODGOVORITE
Name

BOBA

13.08.2018 18:39

IMA LI VLAST U RS DRUGIH PROBLEMA.KOLIKO KOŠTA NAROD POSEBNA SIJEDNICA.ZAŠTO SE KRIJU IZA NE BITNIH STVARI ZA OBIČAN NAROD.DAJTE DA SE ŽIVI I RADI.VIJEK TRAJANJA SKRAĆEN, TEMPO ŽIVOTA UBRZAN.GDJE SMO U TOM SVEMU.ODLAZI NAM MLADOST.OVO LUDILO SE MORA ZAUSTAVITI.

ODGOVORITE