Влада НСРС шаље "врућ кромпир"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић затражила је данас од посланика да заузму зрео и озбиљан политички став на предстојећој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о Информацији о Извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице, који ће бити и одређени оријентир за све оне људе који ће послије тога наступати у Народној скупштини и бавити се тим важним питањем.

Република Српска 12.08.2018 | 16:53
Влада НСРС шаље "врућ кромпир"
"Очито да је дошло до различитих манипулација и сад у задње вријеме могли смо видјети колико је подигнуто галаме, али исто тако и намјерно су испровоцирани одређени страхови од оних људи који дјелују у формату политичког Сарајева, који су нашли још један начин да се обрачунавају са Републиком Српском преко тог извјештаја", рекла је Цвијановићева новинарима у Рогатици.

Она је истакла да је Извјештај Комисије о догађајима у и око Сребренице у периоду од 10. до 19. јула 1995. године, којИ је сачињен 2004. године, био изнуђен и рађен је под притиском.

"Многи људи који су били укључени у његову израду су сами одустајали и повлачили се, дакле дизали свој глас против тога. Не можете тамо да наведете имена на начин на који је то навођено, не селективно, тако да испада да имате више од 20.000 или 22.000 људи који треба да се осјећају као кривци за нешто за шта нису криви", рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је у питању апсолутна злоупотреба у политичке сврхе нечега што је и тада урађено политички наопако - под притиском.

"То је само знак да никада не требамо радити под притиском, нити прихватати одређене ствари, зато што никада не знамо када ће нам се то вратити као бумеранг. Нажалост, ово се враћа као бумеранг свим овим људима који су тамо наведени, од којих неки немају никакве везе са оним шта им се ставља на терет", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Владе је поручила да Република Српска мора изградити и градити упорно своје капацитете - да има свој став, да има своје "ја", да зна када разговара и преговара, да зна када је под притиском, како треба да се извуче из тог притиска и како треба да заштити себе и своје грађане.

"Тај извјештај је оставио бројне грађане Републике Српске апсолутно незаштићене, што није у реду, али с друге стране ја сам за то да свако ко је крив и ко је чинио ратне злочине, треба за то да одговара и да нема никакве заштите за било кога", рекла је Цвијановићева.

Народна скупштина Републике Српске у уторак, 14. августа, разматраће на посебној сједници Информацију о Извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице у периоду од 10. до 19. јула 1995. године.

(БН/Срна)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Лаж

12.08.2018 14:56

„Ми лажемо да би смо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно.” Добрица Ћосић

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОРРО

12.08.2018 15:23

ОВА БИСЕРКА ИЗЛУДИ НАРОД СРПСКИ - ЗАУСТАВИТЕ ЈЕ ИЛИ ЋЕ СВИ ПОБЈЕЋИ...

Name

Ре

12.08.2018 15:45

А тек колико Срби воле да им се лазе?Мислим да не постоји лаз у коју неце повјеровати.

Name

ВЕТЕРАН

12.08.2018 16:09

САД ИЗ ПРИЛОЗЕНОГ ВИДИМ ДА У ТОМЕ ИМА И ИСТИНЕ...ОТРЕЗНИТЕ СЕ ЉУДИ,због овакве власти која нас нон стопфилује ЛАЗНИМ ОБЕЦАЊИМА А МИ САМО ТОНЕМО

Name

@ре лаж

12.08.2018 19:26

Слушај ти момак не пиши будалаштинеФина нам је премијерка рекла аДодик потврдио да су нам плате.пензије БДП.

Name

Сретен

13.08.2018 10:48

да само сто добрица није написао под тим "ми" на кога се то односи? дал' на нас необразоване и глупе ил' на образоване и паметне?

Name

Докле цацкат мецку

12.08.2018 15:02

О економији ниста!!! Нема никаквих сједница ? Само пресипање из супљег у празно. И ко вас пита иста у вези Сребренице. За свијет је суд у Ден Хагу једина мјеродавна институција која је рекла своје . Ти васи закљуци су толико битни у пм!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизор

12.08.2018 15:03

Ви господјо и РС нису никоме битни нити играте неку вазну улогу.Какви притисци само измисљате и лазете покусавате преко тог извјестаја прикупити који изборни поен.О томе су медјународни судови дали задњу ријец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦИТАТ

12.08.2018 15:04

"... али с друге стране ја сам за то да свако ко је крив и ко је чинио ратне злочине, треба за то да одговара и да нема никакве заштите за било кога", А ЗЛОЧИН направљен над дјететом -УБИСТВО ДАВИДА? За то не требају да ОДГОВАРАЈУ ОНИ КОЈИ СУ КРИВИ? ТУ НЕМА ЗАШТИТЕ НИКАКВЕ ПРЕМА ОНИМА КОЈИ СУ ДОКАЗАНО САУЧЕСНИЦИ? О ЧЕМУ ПРИЧАШ ТИ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРАЈЕВО ЗА "Цитат".

12.08.2018 15:57

ТВОЈ КОМЕНТАР ЈЕ ПРИМЈЕР СТВАРНОСТИ.СВАКИ ДРУГИ ЈЕ СУВИСАН.БИО САМ У САРАЈЕВУ 92-95.УЗАС.НИ ДУЗНА НИ КРИВА ДЈЕЦА ОД ХЕРОЈА ЛУКАЦА ГИНУ,ЗАЛОСНО.ЦУЈ ДОДОК КАЗЕ:"ЛУКАЦ ХЕРОЈ ВОДИО СПЕЦ.ЈЕДИНИЦУ МУП-а РС У НАПАДУ НА БИХАЦ И ДОБИО ОРДЕН КАРАДЈОРДЈЕВА...".ПРАВДА ЗА ДАВИДА ДТАГИЦЕВИЦА,ЗДРАВЉЕ ДАВОРУ ЗЕЛИМ.

Name

Коците нас са својим глупостима

12.08.2018 16:24

Молим се Богу да Срби додју једном памети и ради себе И ради “комсилука” . Без тога нити има мира нити напредка на овим просторима . Како вама тако”нама” осталима .

Name

Да ли

12.08.2018 15:20

Разумијеш ти своје изјаве? КОНТРАДИКТОРНА СИ МНОГО, консултуј се сама са собом прво, па излази у јавност. УЖАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиле

12.08.2018 17:19

лаз лаз лаз само лазу народ јесе освијестио види стасе ради само лазу и обецавају

Name

ПОРУКА ЗА БИСУ И ЊЕНОГ ШЕФА

12.08.2018 15:37

Ћутите или говорите нешто што је вредније од ћутања. Ви можете све што хоћете само кад би хтјели оно што можете. Чиста савест има одважан језик а какав ви имате за НАРОД?.Човек надмашује животињу говором, а она њега ћутањем. Чувајте се да људима не уђете у уста, јер ће те из њих тешко изићи. Што вјековима није успело, нужда обави за један дан - НЕМОЈТЕ ДА СЕ ТО ВАМА ДВОМА ДЕСИ, НАЈОДГОВОРНИЈИ СТЕ СВОМ НАРОДУ. Највећа је побједа побједити самога себе. Највећа је мудрост не бити увијек мудар. А НАЖАЛОСТ ВАС ДВОЈЕ ИДЕТЕ У СУПРОТНОМ СМЈЕРУ. Народ је кугла која се може усмерити у било којем смјеру - А ВЕЋ СЕ УСМЈЕРИЛА НА ВАС. КАКО ЋЕ СЕ ТО ЗАВРШТИ, ОД ВАС ДВОЈЕ ЗАВИСИ,ПАЗИТЕ ДА ВАМ СЕ НЕ РАЗБИЈ О ГЛАВУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БИСО, БИСО

12.08.2018 17:31

Себељубље јест једини основ на којем се може базирати правило лудског морала - али га ти Бисо немаш. САМО СЕБЕ ГЛЕДАШ, СВОЈ НАРОД НЕ ГЛЕДАШ, САМО ТИ ЈЕ ВАЖНА ПРЕСЈЕДНИЧКА ФОТЕЉА. НИЈЕ ТИ ДОБАР ПОСАО БИСО!

Name

борац

12.08.2018 15:39

ЈА ко ти БИЉАНИН-БАБИН ЉИЉАН,битна,Хоцес да владас-Где је брдо,колико си данас потросила насих пара од НЕВЕСИЊА,СЈЕМЕЦА,Готова си,,,,,,,,,,,,ко и твој БАЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

12.08.2018 15:40

Неразумијем премијерку.Каже које починио злочин нека одговара онда заста им служи та посебна сједница парламента.Онај које починуо злочин он већ одговара и врло мали број није процесуиран.Ста би са људима који су досада одговарали и осуђени на вишегодишњу казну а борили се колико та лажна патриотска власт поможе њиховој дјеци само се сјете бораца погинули и сигурно најчеститији људи који су гинули за слободу.Госпођо ти запосли свига сина у електро пренос БХа зар није он издајник и колико си запослила ратне сирочади срам те било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Контра

12.08.2018 15:52

Сад опозиција нека фино трази ревизије одлуке и потписа о Брцко Дистрикту, о врацању јасеновацке градје, о приступу НАТО и партнерству за мир, и свим другим одлукама којима су преносене надлезности РС на ниво БиХ за вријеме Спирицеве и Радмановицеве владавине у Сарајеву... а онда и ревизију приватизације... нека се Скупстина одреди и према церупању ИРБ, Бобар Банке, Српске банке, Алумине, Бираца, итд... Нека се скупстина донесе одлуку да је забрањено доци на власт с улице, на тенковима, али и да се казњавају сви који су икад тако досли на власт... нека скупстина на крају донесе и закон о поријеклу имовине... ах да, заборавих, нека скупстина донесе процедуру за опозив високих дузносника, укљуцујуци, предсједника, премијера, предсједника скупстине, ако се доказе судски да имају психицких проблема, укљуцујуци ПТСП, као и процедуру о суспензији ако се против њих води истрага или поступак о цињењу кривицног дјела, као сто је додјељивање лазних кредита себи ради прања пара и куповине виле у страној дрзави, додјељивање кредита и тендера цлановима најузе породице без постојања ваљаног основа, итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.08.2018 17:26

Да не тразис превисе ? Ово је Балкан !!! И тако це остат . Нису посланици луди да гласају против себе због вас ?

Name

Ре Контра

12.08.2018 18:06

Миле пеца без мамца, на празну удицу се хватају ови из опозиције. О сваки пут је тако. Он баци удицу а они прогутају ко кленови. Нико нема м..а да му казе: ти да бринес за борце дао би им пристојну накнаду сто за изгубљено здравље, запослио би им дјецу. А не би убијао дјецу бораца.

Name

поусрбин

12.08.2018 16:27

Могло се то ријешити и прије 2004 год и ултиматума међународне заједнице да се само један злочинац процесуиро у правосуђу РС ???ал нема ратноих злочинаца код срба други су криви они су злочинциИде се чак дотле да се од Алије од стране амираканаца тражило 5000 мртвих па да дигну авионе???????па и да је то истина што их побисте'''''''''

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјете рога'це

12.08.2018 16:32

Којим добром драга сестро додје,вој код нас...сто ниси досла у данасњи дан,па да видис "кад заигра борицана седам..."...прасина се дизе...ТОЛИКА СИЛА БИЈЕ ИЗ ЊИКЕ ДА БИ ПОВАДИЛИ ОНО МАЛИЦУК НОВОГ АСФАЛТА СТО СТЕ И ВИ КО И ПРЕТХОДНИ ВЛАСНИЦИ РОГАТИЦЕ,СЕРНУЛИ ПРЕД ПРЕОБРАЗЕЊЕ..СВЕ ИСТА Г...А

ОДГОВОРИТЕ
Name

ста реци

12.08.2018 17:37

Зао ми је сваког погинулог цивила и војника на устрб циљева болесних амбиција политицара. Али негирати сто је вецина земаља свијета констативала, па и УН је оцито наставак идеологије која је донијела јад и патњу на овим просторима. Сад се и Косово десава а сами криви за то. Будимо јаки и рецимо: направили смо греску и никад висе, и никада другоме се не поновила. Немојмо по костима мртвих да себи зивот уљепсавамо. Ако це вец сједницу НСРС нека се одрекну дневнице тај дан и уплате на оба рацуна Удрузења, и српских и муслиманских

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

12.08.2018 17:46

Хаде висе врати покрадено и оплацкано остави сједнице сребреницу и све остало спремас се за Фоцу вријеме тије Ронхил и братија су спремни и цекају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Још једна шупља и мукла

12.08.2018 17:47

Опрезно са тим што се сматра 'зрео политички став'. Битно је пажљиво пратити степен зрелости. И бити прецизан. Да се рецимо не прометне у степен даље, па не постане презрео. Јер, зна се шта бива од крушке која од степена зреле пређе у степен презреле. Када се нико не нада, она сама са гране отпадне, али не у крило, већ декне на земљу. И саспе и распе тако да се само лопатицом може покупити или брезовом метлом смести у страну. Да ко не угази, да се не оклизне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

децко

12.08.2018 17:49

Је.ите се сви, рат је заврсио прије 100 година! Ставите висе тацку на млацење празне сламе о ратним десавањима! Вријеме је да новије генерације зиве кад ви нисте знали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

W

12.08.2018 17:52

Ај будало глдни сиромасни радимо дзаба плате мале пензије ни какве ста зујис дзаба нико те не бенда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Отац Два Сина

12.08.2018 18:58

КАКО НИСУ САЗВАЛИ ХИТНУ СЈЕДНИЦУ ДА ЗАУСТАВЕ МИГРАЦИЈУ, ЕВО И ЗАДЊИ СИН МИ ОДЛАЗИ, ШТА ЋЕ МИ ВАША ДРЖАВА ЕТО ВАМ ЈЕ, ГЛАДНИ СТЕ И ПРОКЛЕТИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

12.08.2018 19:00

Син јој воза ауто несмијем ни напусати цифру, а готово голобрад...и она беком несто прица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

12.08.2018 21:33

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОСЕБНА СИЈЕДНИЦА ЗБОГ ОДЛАЗАК МЛАДИХ ИЗ РС.НЕМА СЕ ВРЕМЕНА ЧЕКАТИ ЗАТУПЉУЈЕТЕ ЗДРАВ РАЗУМ,ДОКЛЕ ТО СЛУШАТИ.ХОЋЕМО ЛИ СЕ УВИЈЕК ВРАЋАТИ НАЗАД ЗБОГ ВАШИХ СТОЛИЦА ДА НЕ КАЖЕМ ГУЗИЦА ДОКЛЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Томо

12.08.2018 21:39

Гласајте за њих,ја одох маде ин Германy

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ге

13.08.2018 04:44

ГУСКА.ДОДИКОВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фуј

13.08.2018 05:36

А кад је опозиција тражила да се заузме зрео и озбиљан став по питању убиства Давида, тад сте другу причу причали. Срам да те буде Жељка!

ОДГОВОРИТЕ