Ренџерс издржао у Олд Фирму, стао низ Селтика!

Без голова у највећој утакмици шкотског фудбала.  Деценијска нула у Олд Фирму! Дерби без голова на Селтик Парку још од времена када су дресове љутих ривала носили Јан Венегор оф Хеселинк и Бари Фергусон.

Фудбал 31.12.2017 | 09:45
Ренџерс издржао у Олд Фирму, стао низ Селтика!
Још једна Селтикова серија је завршена.

Пре две недеље екипа Брендана Роџерса доживела је први пораз од маја 2016. године. Ове суботе први пут од марта 2016. није постигла гол код куће, али је ни та чињеница неће превише заболети.

СЕЛТИК - РЕНЏЕРС 0:0

"Олд Фирм" за крај 2017. године није донео голове, а ни драстичну промену стања на табели, јер је домаћин остао лидер са мирном предношћу од девет бодова у односу на другопласирани Абердин.

Ренџерси су, с друге стране, остали трећи, са 11 бодова заостатка за лидером и пет у односу на четвртопласирани Хибернијан.

Пред 59.000 посетилаца Селтик парка домаћин је створио боље прилике у првом делу, а Скот Синклер није био прецизан из близине.

У наставку је Ренџерс реаговао, Алфредо Морелос гађао је главом, али је Крег Гордон коленом сачувао мрежу Селтика.

Погледајте најзанимљивије детаље:



Тресла се гора, родио се миш. 

Тако би се, у најкраћим цртама могао описати Олд Фирм дерби између Селтика и Ренџерса од којег се очекивало много, а навијачи су добили мало - 0:0. 

Да будемо прецизни - нису добили голове који обично падају када се љути ривали сретну на травнатој арени Селтик Парка, што се последњи пут десило пре безмало десет година. Тачније, још из времена када је ведете Селтика били Ајден Мекгиди и Јан Венегор оф Хеселинк, а тренер Гордон Страхан, док су Полицајце водили Бари Фергусон, Кајл Лаферти и Стивен Нејсмит. 

Руку на срце, није да су навијачи два највећа шкотска клуба остали без узбуђења у оба полувремена. Утисак је да ће Ренџерс на крају више жалити за победом, иако је Селтик пропустио најзрелију шансу на утакмице. Тачние, то је учинио Скот Синклер у финишу првог дела, када је добио готово савршено додавање с десног бока, а он са готово десет метара промашио празан гол. 

Док је Селтик имао ту једну, страшно велику прилику, Ренџерс је нападао више и имао неколико шанси да затресе мрежу Крега Гордона. Најбољи играч и стрелац Полицајаца Алфредо Морелос се прописно испромашивао током утакмице, а његове три прилике Гордон је скинуо уз велике напоре. Једном у првом и два пута у другом полувремену, када је Морелос чак имао и "полумаказице", али је замало био непрецизан. 

Изгледало је као да гол виси у ваздуху и да је само питање тренутка када ће играчи пробити лед и тако отворити утакмицу. Али, осим још неколико опасних ситуација уз околини шеснаестерца, мреже су остале да мирују и после завршног судијског звиждука....

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар