Rendžers izdržao u Old Firmu, stao niz Seltika!

Bez golova u najvećoj utakmici škotskog fudbala.  Decenijska nula u Old Firmu! Derbi bez golova na Seltik Parku još od vremena kada su dresove ljutih rivala nosili Jan Venegor of Heselink i Bari Ferguson.

Fudbal 31.12.2017 | 09:45
Rendžers izdržao u Old Firmu, stao niz Seltika!
Još jedna Seltikova serija je završena.

Pre dve nedelje ekipa Brendana Rodžersa doživela je prvi poraz od maja 2016. godine. Ove subote prvi put od marta 2016. nije postigla gol kod kuće, ali je ni ta činjenica neće previše zaboleti.

SELTIK - RENDŽERS 0:0

"Old Firm" za kraj 2017. godine nije doneo golove, a ni drastičnu promenu stanja na tabeli, jer je domaćin ostao lider sa mirnom prednošću od devet bodova u odnosu na drugoplasirani Aberdin.

Rendžersi su, s druge strane, ostali treći, sa 11 bodova zaostatka za liderom i pet u odnosu na četvrtoplasirani Hibernijan.

Pred 59.000 posetilaca Seltik parka domaćin je stvorio bolje prilike u prvom delu, a Skot Sinkler nije bio precizan iz blizine.

U nastavku je Rendžers reagovao, Alfredo Morelos gađao je glavom, ali je Kreg Gordon kolenom sačuvao mrežu Seltika.

Pogledajte najzanimljivije detalje:



Tresla se gora, rodio se miš. 

Tako bi se, u najkraćim crtama mogao opisati Old Firm derbi između Seltika i Rendžersa od kojeg se očekivalo mnogo, a navijači su dobili malo - 0:0. 

Da budemo precizni - nisu dobili golove koji obično padaju kada se ljuti rivali sretnu na travnatoj areni Seltik Parka, što se poslednji put desilo pre bezmalo deset godina. Tačnije, još iz vremena kada je vedete Seltika bili Ajden Mekgidi i Jan Venegor of Heselink, a trener Gordon Strahan, dok su Policajce vodili Bari Ferguson, Kajl Laferti i Stiven Nejsmit. 

Ruku na srce, nije da su navijači dva najveća škotska kluba ostali bez uzbuđenja u oba poluvremena. Utisak je da će Rendžers na kraju više žaliti za pobedom, iako je Seltik propustio najzreliju šansu na utakmice. Tačnie, to je učinio Skot Sinkler u finišu prvog dela, kada je dobio gotovo savršeno dodavanje s desnog boka, a on sa gotovo deset metara promašio prazan gol. 

Dok je Seltik imao tu jednu, strašno veliku priliku, Rendžers je napadao više i imao nekoliko šansi da zatrese mrežu Krega Gordona. Najbolji igrač i strelac Policajaca Alfredo Morelos se propisno ispromašivao tokom utakmice, a njegove tri prilike Gordon je skinuo uz velike napore. Jednom u prvom i dva puta u drugom poluvremenu, kada je Morelos čak imao i "polumakazice", ali je zamalo bio neprecizan. 

Izgledalo je kao da gol visi u vazduhu i da je samo pitanje trenutka kada će igrači probiti led i tako otvoriti utakmicu. Ali, osim još nekoliko opasnih situacija uz okolini šesnaesterca, mreže su ostale da miruju i posle završnog sudijskog zvižduka....

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar