Изненађење: Ратковица стигао у Цибону!

Искусни плејмејкер би у недјељу требало да дебитује за двоструког првака Европе.  Цибона послушала Муту Николића? Потписао Ратковица! Уговор је потписан до краја сезоне. . .

Кошарка 30.11.2017 | 18:30
Изненађење: Ратковица стигао у Цибону!
Бранислав Ратковица (32 године, 192 цм) нови је члан загребачке Цибоне!

Плејмејкер који је прошле сезоне у дресу Партизана дебитовао у АБА лиги, покушаће да помогне "цибосима" да се извуку из доњег дела табеле, пошто након четири узастопна пораза имају скор 3-6 и успешнији су само од МЗТ Скопља (2-7).

Ако све буде у реду, Ратковица ће дебитовати већ у недјељу, када Загрепчани гостују екипи Морнара.

Цибона се средином октобра разишла са америчким организатором игре Ленгстоном Холом, након чега су улогу плејмејкера преузели играчи којима то није природна позиција (Марко Томас, Јосип Билиновац), уз повремено укључивање 19-годишњег Карла Уљаревића.

"Знаш кад ћете да узмете медаљу? Кад вам на клупу седне Србин и кад вам плеј буде Србин", поручио је Мирослав Мута Николић Хрватима после завршеног Евробаскета у Истанбулу, на којем су Коцкасти доживели нови бродолом. 

Управа Цибоне се после лошег почетка сезоне у Јадранској лиги окренула једном таквом решењу, пошто је за Вукове с Тушканца потписао Бранислав Ратковица. 

Уговор је парафиран до краја сезоне, а Ратковица би требало да добије улогу првог организатора игре. Деби се очекује већ у Бару против Морнара за викенд. 

Ратковица је без клуба од летос, када му је истекао уговор са Партизаном. 

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар