Iznenađenje: Ratkovica stigao u Cibonu!

Iskusni plejmejker bi u nedjelju trebalo da debituje za dvostrukog prvaka Evrope.  Cibona poslušala Mutu Nikolića? Potpisao Ratkovica! Ugovor je potpisan do kraja sezone. . .

Košarka 30.11.2017 | 18:30
Iznenađenje: Ratkovica stigao u Cibonu!
Branislav Ratkovica (32 godine, 192 cm) novi je član zagrebačke Cibone!

Plejmejker koji je prošle sezone u dresu Partizana debitovao u ABA ligi, pokušaće da pomogne "cibosima" da se izvuku iz donjeg dela tabele, pošto nakon četiri uzastopna poraza imaju skor 3-6 i uspešniji su samo od MZT Skoplja (2-7).

Ako sve bude u redu, Ratkovica će debitovati već u nedjelju, kada Zagrepčani gostuju ekipi Mornara.

Cibona se sredinom oktobra razišla sa američkim organizatorom igre Lengstonom Holom, nakon čega su ulogu plejmejkera preuzeli igrači kojima to nije prirodna pozicija (Marko Tomas, Josip Bilinovac), uz povremeno uključivanje 19-godišnjeg Karla Uljarevića.

"Znaš kad ćete da uzmete medalju? Kad vam na klupu sedne Srbin i kad vam plej bude Srbin", poručio je Miroslav Muta Nikolić Hrvatima posle završenog Evrobasketa u Istanbulu, na kojem su Kockasti doživeli novi brodolom. 

Uprava Cibone se posle lošeg početka sezone u Jadranskoj ligi okrenula jednom takvom rešenju, pošto je za Vukove s Tuškanca potpisao Branislav Ratkovica. 

Ugovor je parafiran do kraja sezone, a Ratkovica bi trebalo da dobije ulogu prvog organizatora igre. Debi se očekuje već u Baru protiv Mornara za vikend. 

Ratkovica je bez kluba od letos, kada mu je istekao ugovor sa Partizanom. 

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar