ЕПС модернизује објекте и линије

Милорад Грчић, директор Електропривреде Србије, приликом јучерашње посете „Електроподрињу“ у Лозници, рекао је да ово јавно предузеће наставља са модернизацијом и улагањем у све објекте и транспорне линије у лозничком, крупањском, љубовијском и малозворничком крају.

Србија 21.09.2017 | 16:40
ЕПС модернизује објекте и линије
Код „Трафостанице 1“ у Лозници, која је изграђена 1964. године, и користи се за најзначајније напајање у овом делу Србије,челник ЕПС је рекао да је недавно реконстрисано, а тај посао био је вредан 47 милиона динара, „што је само један сегмент који ЕПС има када је у питању овај крај“.

Грчић је нагласио да су обновљена 64 километра нисконапонске мреже. Само ће ЕПС, у овом крају, у обнављање електроенергетске мреже да уложи око милион евра, постоји и план, отприлике толико вредан за изградњу две нове трафостанице.

-Започињемо велику акцију обнављања нисконапонске мреже у ове четири године и та акција ће трајати у овој и наредној години, што је јако важно да би домаћинства имала што стабилније снабдеваање електричном енергијом-рекао је Грчић.

-ЕПС и ОДС имају озбоиљне планове, сходно политици Владе Србије и председника Србије, да у овај крај одвоје значајн новац и да га уложе у циљу модернизације и стварања климе за отварање нових фабрика. Циљ нам је стабилно снабдевање електричном енергијом - Казао је он.

Председник Србије, Александар Вучић, рекао је пре неколико дана у Лозници да је овај крај, посебно Љубовија „највећи по број дрвених електричних бандера“. Директор ЕПС каже да замена почиње и да ће до краја наредне године, „више неће бити ниједна таква бандера“. Указао је да је овај крај тежак за рад, „веома разруђен у који се, у енергетском смислу, одавно није улагало, а планиране инвестиције од два милиона евра за наредну годину и значајна средства уложена у овој години сведоче да ће подрињски крај бити видно модернизован“.

(БН/В.Митрић)

Коментари / 0

Оставите коментар