EPS modernizuje objekte i linije

Milorad Grčić, direktor Elektroprivrede Srbije, prilikom jučerašnje posete „Elektropodrinju“ u Loznici, rekao je da ovo javno preduzeće nastavlja sa modernizacijom i ulaganjem u sve objekte i transporne linije u lozničkom, krupanjskom, ljubovijskom i malozvorničkom kraju.

Srbija 21.09.2017 | 16:40
EPS modernizuje objekte i linije
Kod „Trafostanice 1“ u Loznici, koja je izgrađena 1964. godine, i koristi se za najznačajnije napajanje u ovom delu Srbije,čelnik EPS je rekao da je nedavno rekonstrisano, a taj posao bio je vredan 47 miliona dinara, „što je samo jedan segment koji EPS ima kada je u pitanju ovaj kraj“.

Grčić je naglasio da su obnovljena 64 kilometra niskonaponske mreže. Samo će EPS, u ovom kraju, u obnavljanje elektroenergetske mreže da uloži oko milion evra, postoji i plan, otprilike toliko vredan za izgradnju dve nove trafostanice.

-Započinjemo veliku akciju obnavljanja niskonaponske mreže u ove četiri godine i ta akcija će trajati u ovoj i narednoj godini, što je jako važno da bi domaćinstva imala što stabilnije snabdevaanje električnom energijom-rekao je Grčić.

-EPS i ODS imaju ozboiljne planove, shodno politici Vlade Srbije i predsednika Srbije, da u ovaj kraj odvoje značajn novac i da ga ulože u cilju modernizacije i stvaranja klime za otvaranje novih fabrika. Cilj nam je stabilno snabdevanje električnom energijom - Kazao je on.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je pre nekoliko dana u Loznici da je ovaj kraj, posebno Ljubovija „najveći po broj drvenih električnih bandera“. Direktor EPS kaže da zamena počinje i da će do kraja naredne godine, „više neće biti nijedna takva bandera“. Ukazao je da je ovaj kraj težak za rad, „veoma razruđen u koji se, u energetskom smislu, odavno nije ulagalo, a planirane investicije od dva miliona evra za narednu godinu i značajna sredstva uložena u ovoj godini svedoče da će podrinjski kraj biti vidno modernizovan“.

(BN/V.Mitrić)

Komentari / 0

Ostavite komentar