БЛ: Бајернов низ против Вердера је СТРАШАН!

Бајерн победио Вердер на Везеру у 2. колу Бундеслиге. Аугзбург "ишчупао" бод код куће против Менхенгладбаха (2:2), а исти резултат и у Леверкузену, где је гостовао рањени Хофенхајм.  Добар дан, ја сам Роберт и сигурно ћу да га дам: Петом, па двојици кроз ноге! Био би грех поништити онакав гол! А ко то може да заустави Бајерн. . . Вердер? Будите озбиљни. . .

Фудбал 26.08.2017 | 18:30
БЛ: Бајернов низ против Вердера је СТРАШАН!
Бајернов силовит старт! 

Шампион Немачке од старта Бундеслиге показује ко је газда и главни кандидат да и ову сезону, као и претходних пет, заврши на првом месту.

Истина је да је Бајерн дуго ломио отпор Вардера у гостима, али је на крају захваљујући два сјајна потеза Роберта Левандовског успео да обезбеди победу - 2:0 (0:0).

Најприје је Пољак у 72.минуту искористио асистенцију Комана и послао лопту у мрежу са пет метара. Деловало је да се убојити голгетер налазио у недозвољеној позицији, али је овај пут изостала реакција судија, тако да је домаћин морао да крене у напад са центра игралишта.

Није де дуго чекало ново славље фудбалера Бајерна.

На великој сцени понови је блистао Левандовски, пробацивши лопту кроз ноге двојици играча Вердера и рутински сместивши у мрежу.  

Ово је био 16. ПОРАЗ у низу Вердера од Бајерна у свим такмичењима.

У последњих десет утакмица у Бундеслиги, у дуелима ових клубова, Бајерн је постигао 44 гола, примио 4, а у седам мечева је сачувао мрежу.

У Немачкој је све под конац. Све се зна. Суботом се играју утакмице, суботом Бајерн побеђује, суботом Роберт Левандовски даје голове.

Пре ће свет да се сруши него што ће пољска хаубица да прекине терор над бундеслигачким голманима, што се најбоље видело овог поподнева, кад је минијатурама решио питање победника на гостовању Вердеру (2:0) и оставио навијаче на Везеру да се питају да ли су у блиској прошлости, макар то био и Клаудио Пизаролично, уживо видели бољег нападача.

Тешко.

Роберт Левандовски је суштина бављења фудбалом. Може да га „нема на терену“, може да промаши прву шансу, али не може да га не да. Бар не овако просечном саставу Зелених, које је спречио да стигну до сензације (против Бавараца и реми упада под ту категорију) таман кад су помислили да могу да им стану на реп.

Најбољи стрелац Бунделиге није дао. Најпре је у 72. минуту петом савладао Јирија Павленку, после додавања Кингслија Комана с десне стране. Јесте, био је Лева у офсајду, али због лепоте гола био би удар на естетику да је судија Данкерт којим случајем ово поништио. Могао је, мирне душе.

Чак и да јесте, Левандовски се непуна три минута касније постарао да још једним спектакуларним голом украси други тријумф екипе Карла Анчелотија. Овога пута све је сам урадио, нико му није помогао. Намагарчио је Роберта Бауера, па и голмана Павленку, обојица ће комотно после меча моћи да продуже до најближе кројачке радње по „скуњицу“, јер им је лопта прошла кроз ноге и на тај начин петоструки узастопни првак је осигурао још три бода.

Довољна да због гол-разлике буде на челу табеле и ако је судити на основу почетка сезоне мораће да се догоди велико чудо или да сам Бајерн престане да игра фудбал, па да га неко одатле помери.

Вердеру није вредело ни што је 90 минута на позицији штопера играо српски интернационалац Милош Вељковић.

Гостујућу победу у суботу остварио је и Волфсбург.

"Вукови" су  након тешког домаћег пораза у првом колу од Борусије Дортмунд, три бода освојили код Ајњтрахта у Франкфурту (1:0).

Мијат Гаћиновић одиграо је свох 90 минута у пораженом тиму, који је за сада на једном освојеном боду.

Штутгарт се вратио у Бундеслигу и прве бодове је освојио на свом терену. Голом бившег фудбалера Бајерна, Бадштубера, савладао је Мајнц 1:0.

Највише голова виђено је на мечевима Аугзбург- Борусија Монехенгладбах 2:2 и Бајер - Хофенхајм 2.2.

Аугзбург је до ремија дошао голом у последњем минуту.

У сенци сусрета на Везеру остао је податак да је Холгер Бадштубер дао гол у Бундеслиги после - пребројале су немачке колеге - равно 2822 дана. Претходни је постигао 4. децембра 2009. а данас у првом сусрету Штутгарта пред својим навијачима од повртка у елиту, после корнера још једног летошњег новајлија, Дениса Аога, пресудио Мајнцу - 1:0. Победа Шваба била би и убедљивија да је у 80. минуту Симон Тероде искористио једанаестерац (погодио стативу).

Леверкузен је двапут водио против Хофенхајма, међутим, упорни састав Јулијана Нагелсмана је још једном потврдио да му је фудбал на гол више у крви, па је преко Крамарића и Ута стигао до бода (2:2), док је Аугзбург погоцима на почеткуа (Алфред Финбогасон затресао мережу већ после 33 секунде) и на крају спречио Борусију из Менхенгладбаха да узме сва три бода у Баварској (2:2). За домаћина је последњих 14 минута играо Гојко Качар.

Што се тиче Ајнтрахта, он још није дао гол ове сезоне. Плен из Франкфурта однео је Волфзбург, уз напомену да је 90 минута за домаћина играо Мијат Гаћиновић, Лука Јовић је све време преседео на клупи, а Слободан Медојевић није ни био у протоколу.

БУНДЕСЛИГА 2.КОЛО

Аугзбург-Борусија М. 2:2 (1:2)
/Финбогасон 1, Кордова 89 - Закариа 7, Вендт 30/

Вердер-Бајерн 0:2 (0:0)
/Левандовски 71, 74/

Ајнтрахт-Волфсбург 0:1 (0:1)
/Дидави 22/

Бајер- Хофенхајм 2:2 (1:0)
/Вендел 31, Белараби 49  – Крамарић 47, Ут 70/

Штутгарт-Мајнц 1:0 (0:0)
/Бадштубер 53/

Борусија Д. – Херта 18.30

недјеља:

Лајпциг – Фрајбург 15.30
Хановер-Шалке 18.00

петак

Келн - ХСВ 1:3 (0:2)
/Соренсен 90+7 - Хан 28, Вуд 34, Холтби 90+10/

ТАБЕЛА: Бајерн 6, ХСВ  6, Борусија Менхенгладбах 4, Хофенхајм 4, Борусија Дортмунд (-1) 3, , Шалке (-1) 3, Херта (-1) 3, Хановер (-1) 3, Штутгарт 3, Волфсбург 3, Фрајбург (-1)1, Аугзбург 1,   Ајнтрахт 1, Бајер Леверкузен 1, Мајнц 0, Лајпциг (-1) 0, Келн 0, Вердер 0.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар