Црвена Звезда се пласирала у финале Купа Србије

- Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у финале Купа Србије, пошто су вечерас на свом терену у полуфиналу победили Партизан резултатом 2:0 (2:0).

Фудбал 24.04.2024 | 21:24
Црвена Звезда се пласирала у финале Купа Србије

Поготке за Црвену звезду постигли су Александар Филиповић (аутогол) у 27. и Питер Олањинка у 29. минуту.

Црвена звезда ће у финалу Купа Србије играти против Војводине, која је раније данас у Крагујевцу у првом полуфиналу победила Раднички резултатом 1:0.

Финале Купа Србије је на програму 23. маја у Лозници, а трофеј брани Црвена звезда.

Утакмица је почела минутом ћутања у част економа "црвено-белих" Драгана Милановића, који је недавно преминуо. Фудбалери Црвене звезде су на терен изашли у мајицама са његовим ликом.

Почетак утакмице између Црвене звезде и Партизана каснио је седам минута зато што су фудбалери "црно-белих" имали "састанак" са резервним играчима и члановима стручног штаба. Главни судија утакмице Милош Милановић показао је због тога жути картон капитену гостију Светозару Марковићу.

Прву шансу на вечерашњој утакмици имао је Партизан у 15. минуту. Нападач "црно-белих" Самед Баждар је проследио лопту до Јунг-Џун Гоха, који је шутирао са око 15 метара, а голман домаћег тима Омри Глазер је избацио лопту у корнер.

Гости су нову прилику имали у 22. минуту, а Баждар је после контранапада са око 18 метара шутирао високо преко гола.

"Црвено-бели" су преузели иницијативу, а домаћи су повели у 27. минуту. Ин Бом Хванг је на другој стативи после мајсторије пронашао Олањинку, који је главом шутирао. Лопта је после ударца Олањинке погодила Филиповића, који је потврдио гол за вођство Звезде. 

Само два минута касније било је 2:0 за домаћи тим, а у стрелце се уписао Олањинка. Срђан Мијаиловић је центрирао на другу стативу, а Олањинка је савладао голмана Партизана Александра Јовановића. 

До краја првог полувремена није било промене резултата.

 Црвена звезда је имала прву шансу у другом полувремену, а Олањинка је у 52. минуту из изгледне прилике са око 15 метара шутирао преко гола. "Црвено-бели" су пет минута касније имали две велике прилике преко Мирка Иванића. 

Хванг је извео скраћени корнер, а лопту је на другој стативи сачекао Иванић. Он је шутирао из непосредне близине, а његов ударац је зауставио голман Партизана. Лопта је потом поново дошла до Иванића, а његов нови покушај је поново одбранио Јовановић, који је лопту избацио у корнер.

"Црвено-бели" су наставили са нападима, а Осман Букари у 60. минуту није искористио нову шансу за домаћи тим. Олањинка је у 66. минуту имао прилику да се упише у стрелце, а његов ударац је завршио преко гола. 

Фудбалери Партизана су у 73. минуту имали шансу да смање вођство домаћег тима, а Глазер је зауставио ударац Немање Николића.

Црвена звезда је потом одржавала вођство и рутинском игром мирно је меч привела крају.

Црвена звезда је до сада у историји клуба освојила 27. националних Купова.

(Тањуг) Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар