Грузијци још у БиХ, следећа мета био им град Приједор

Тренутно немамо сазнања да су особе које су опљачкале мјењачницу у Бањалуци изашли из БиХ, рекао је начелник бањалучке Полицијске управе Ђурица Вукелић.

Република Српска 18.05.2024 | 23:35
Грузијци још у БиХ, следећа мета био им град Приједор

Ми смо расписали потраге за тим свим извршиоцима за којима трагамо, немамо тренутно сазнања да су изашли из државе. Сва сазнања нас вежу за БиХ. Ипак је то велика свота новца са којим они физички располажу и тешко је тај новац изнијети из БиХ. Сазнања показују да су они још у БиХ – каже Вукелић и додаје:

Једна особа је већ ухапшена, спроведена у ОЈТ Бањалука и већ се налази у притвору. Поред ње, 10 особа се сумњичи да су учествовали у извршењу овог тешког кривичног дјела. седморица као помагачи и тројица као директни извршиоци. Свих 11 особа су држављани Грузије.

Начелник ПУ Бањалука је истакао и да се не може закључити да су имали помагала из БиХ.

– По свим нашим информацијама и спроведеним радњама, не може се закључити да су имали помагаче овдје. Имали су разрађену тактику и ово им није прво кривично дјело, како на територији Српске и БиХ, а тако и на територији других европским земаља. По оперативним сазнањима, имамо информације да су извршили кривично дјело на територији ФБиХ, да су извршили ово кривично дјело и да су припремали најмање још једно кривично дјело на територији Српске – рекао је Ђурица.

Он је објаснио и како је текла истрага.

Нама је било чудно да нису били маскирани, то нам је дало индицију да би могли бити страни држављани или да нису грађани Бањалуке. Затим смо имали то возило које је коришћено приликом извршења кривичног дјела, па возило којим су се удаљили и у току истраге смо дошли у посјед телефона који је нађен на траси кретања од мјеста извршења дјела до стан којег су користили у Бањалуци.

Сва комуникација је била на грузијском језику, чак је била и локација извршења кривичног дјела.  Морам да се захвалим граничној полицији БиХ уз чију помоћ смо успјели да идентификујемо једно лице на аеродрому у Сарајеву које се на крају испоставило као сам организатор те криминалне групе, и он је спроведен у Тужилаштво. Кад је ухапшен, кренуо је у Грузију, каже Ђурица.

Рекао је и да постоје информације да је Приједор био идућа мета.

– Имамо информације да су се и лица и возило кретали према граду Приједору, чак су у Новом Граду били у једној мјењачници, мијењали новац, а то је управо њихов модус операнди, кретање од мјењачнице до мјењачнице и тражење повољног терена и која је жртва најповољнија за извршење кривичног дјела крађа. Наша верзија је да су послије Бањалуке требали отићи у Приједор да изврше кривично дјело -рекао је за АТВ начелник ПУ Бањалука Ђурица Вукелић.

/Српскаимфо) Фото: Сцреенсхот

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Бања Лука

19.05.2024 00:29

Конацно неко нормалан на целу полиције

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

19.05.2024 07:45

Мислис е да ико има Нормалан у то сумљам све је то Мафијаска Хоботница којом руководи један Цовјек једна Странка кратко рецено СНСД Мафија!

Name

ИСТОЧНО САРАЈЕВО

19.05.2024 10:23

Ако су и урадили ти Грузијци али ко им је типово на мјењачницу.Само неко из власти.

Name

Др

19.05.2024 06:58

Измишљена прича за јавност. Ту има свашта, типовање. Чак и та жена је јако сумњива, проверити однос у породици итд..! Колико је пореза платила? Полиција није оспособљена то да реши, тај Грузијац прича бајке. Пази приче као пљачкали банкомате и тек тако случајно чекали данима ту жену са пуним торбама пара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Др

19.05.2024 13:50

То и јес ко из нестварне бајке. Толики новац зена носила и фино као да им је предала и сад гоњају маглу. Куд је посла са новцем у задњу???Јадан постени грузиски народ да је извикан у медијима да грузицима недају у РС . Тако ни у ФедерацијуА мозда ниста од тог није истина само да се оцрни сав грузиски народ. Дта би дамском дјевојчицом видјеној у Бечу а у ствари прица о убијеној дјевојчици гдје нема никаквих знакова убиства??Шта би са младим дечком Давидом???? Све луда кућа.

Name

Јоле

19.05.2024 07:18

Како мозе 11 грузијаца да се креце по БЛ,који не знају ријец српског језика, а да полиција ниста о томе не зна? Како су изнајмили стан, а да станодавац није пријавио странце. Познајем,одлицно, рад полиције, и знам да су сумњицави према људима који говоре екавицу и да се одмах врсе провјере. 11 мускараца, странаца, иду од мјењацнице до мјењацнице, камерама све покривено, власница носи 2 милиина куци ,у торбама, без обезбједјења. Одакле јој нновац, гдје га је пидигла, ста су радили доусници полиције са терена, а сваки инспектор има 20так досника? Ово нема везе са пљацком, ово је договорено дијело. Питање свих питања, цији је новац у торбама, милион еура?? Цији год је новац, а обицног цовјека није, тај је умијесан у дијело? На крају це испоставити да је украдена знатно мања сума, а да је мета било осигурање, наравно ако новац није неког политицара. Тада це све затаскати. Ко да се усуди пљацкати на Лаусу, који има св9ју покицијску станицу, а путева за бијег врло мало и лако се сва блокира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2024 08:18

Сумњиви према лицима који говоре екавицу? Да ли хоцес реци да су сви који говоре екавицу криминалци? Па када су полицајци на тргу Крајине млатили демонстранте, цуо се медју полицајцима екавски изговор. Ста ти то говори? Па Додик увијек има могуцност да добије помоц из Србије, у недостатку "домацих" батинаса. У сваком слуцају ово смрди на неку врсту преваре, на коју смо сви огуглали и навикли се.

Name

Саса 54

19.05.2024 09:49

40 енглеза, корисни идиот, 10 грузијаца

Name

Вwв

19.05.2024 10:26

И ја не вјерујем зато што Лауш има своје лопове.Они не бих дозволили да им неко краде по територији.

Name

Е...

19.05.2024 11:02

Шта ти је полиција

Name

Ре

19.05.2024 14:05

Наравно цисте лажи и испирање мозгова и заглупљивање народа свога и тудјега. Трпају им у главу и испирају мозак да би заборавијо народ на проблематичне политичаре и њихове лажи и лоповлуке па и даље заводили за собом неуке масе.. срећом из ових горе коментара види се да народ мисли својом главом .

Name

Супља прица

19.05.2024 08:25

Ова верзија догадјаја не би просла ни у вртицу. Кода неко сваки дан по БЛ носи 2 мил. па ето њима се посрецило да бас на ту зену налете. Смјесно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2024 14:13

Ово је изгледа проба колико је народ глуп па да повјерује. Шта би са парама црнолистаса сто су им блокирани рачуни? Сто су Додо и његови намјесници Несиц и други трчали по Русији и Петерсбургу ?? Шта тамо корисно урадише бар за свој Обицни народ???? Чије је паре зена понијела и коме без јаке пратње???????????????????

Name

Бљак

19.05.2024 08:36

Овоме не бих дао да ми чува ни нацртане овце. Толико зрачи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тосо

19.05.2024 09:22

У Приједору нема ста узети, власт офукарила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Литванци

19.05.2024 10:13

Словенци све снсд сектаси

ОДГОВОРИТЕ
Name

Једноставно питање .

19.05.2024 10:41

А гдје су паре ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.05.2024 14:33

Појела маца! Бајка за малу дјецу . Невидљиви грузици ходају по РСу а мало досезало ето ко и у Федерацију . Лажи на сваком кораку.

Name

Прасеци

20.05.2024 01:26

Да је неко знао да зена носи 2мил. вјероватно је не би ни насли, за те паре нема свједока… ај смислите несто друго, ово не пали.

ОДГОВОРИТЕ