Gruzijci još u BiH, sledeća meta bio im grad Prijedor

Trenutno nemamo saznanja da su osobe koje su opljačkale mjenjačnicu u Banjaluci izašli iz BiH, rekao je načelnik banjalučke Policijske uprave Đurica Vukelić.

Republika Srpska 18.05.2024 | 23:35
Gruzijci još u BiH, sledeća meta bio im grad Prijedor

Mi smo raspisali potrage za tim svim izvršiocima za kojima tragamo, nemamo trenutno saznanja da su izašli iz države. Sva saznanja nas vežu za BiH. Ipak je to velika svota novca sa kojim oni fizički raspolažu i teško je taj novac iznijeti iz BiH. Saznanja pokazuju da su oni još u BiH – kaže Vukelić i dodaje:

Jedna osoba je već uhapšena, sprovedena u OJT Banjaluka i već se nalazi u pritvoru. Pored nje, 10 osoba se sumnjiči da su učestvovali u izvršenju ovog teškog krivičnog djela. sedmorica kao pomagači i trojica kao direktni izvršioci. Svih 11 osoba su državljani Gruzije.

Načelnik PU Banjaluka je istakao i da se ne može zaključiti da su imali pomagala iz BiH.

– Po svim našim informacijama i sprovedenim radnjama, ne može se zaključiti da su imali pomagače ovdje. Imali su razrađenu taktiku i ovo im nije prvo krivično djelo, kako na teritoriji Srpske i BiH, a tako i na teritoriji drugih evropskim zemalja. Po operativnim saznanjima, imamo informacije da su izvršili krivično djelo na teritoriji FBiH, da su izvršili ovo krivično djelo i da su pripremali najmanje još jedno krivično djelo na teritoriji Srpske – rekao je Đurica.

On je objasnio i kako je tekla istraga.

Nama je bilo čudno da nisu bili maskirani, to nam je dalo indiciju da bi mogli biti strani državljani ili da nisu građani Banjaluke. Zatim smo imali to vozilo koje je korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela, pa vozilo kojim su se udaljili i u toku istrage smo došli u posjed telefona koji je nađen na trasi kretanja od mjesta izvršenja djela do stan kojeg su koristili u Banjaluci.

Sva komunikacija je bila na gruzijskom jeziku, čak je bila i lokacija izvršenja krivičnog djela.  Moram da se zahvalim graničnoj policiji BiH uz čiju pomoć smo uspjeli da identifikujemo jedno lice na aerodromu u Sarajevu koje se na kraju ispostavilo kao sam organizator te kriminalne grupe, i on je sproveden u Tužilaštvo. Kad je uhapšen, krenuo je u Gruziju, kaže Đurica.

Rekao je i da postoje informacije da je Prijedor bio iduća meta.

– Imamo informacije da su se i lica i vozilo kretali prema gradu Prijedoru, čak su u Novom Gradu bili u jednoj mjenjačnici, mijenjali novac, a to je upravo njihov modus operandi, kretanje od mjenjačnice do mjenjačnice i traženje povoljnog terena i koja je žrtva najpovoljnija za izvršenje krivičnog djela krađa. Naša verzija je da su poslije Banjaluke trebali otići u Prijedor da izvrše krivično djelo -rekao je za ATV načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić.

/Srpskaimfo) Foto: Screenshot

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

19.05.2024 00:29

Konacno neko normalan na celu policije

ODGOVORITE
Name

Rade

19.05.2024 07:45

Mislis e da iko ima Normalan u to sumljam sve je to Mafijaska Hobotnica kojom rukovodi jedan Covjek jedna Stranka kratko receno SNSD Mafija!

Name

ISTOČNO SARAJEVO

19.05.2024 10:23

Ako su i uradili ti Gruzijci ali ko im je tipovo na mjenjačnicu.Samo neko iz vlasti.

Name

Dr

19.05.2024 06:58

Izmišljena priča za javnost. Tu ima svašta, tipovanje. Čak i ta žena je jako sumnjiva, proveriti odnos u porodici itd..! Koliko je poreza platila? Policija nije osposobljena to da reši, taj Gruzijac priča bajke. Pazi priče kao pljačkali bankomate i tek tako slučajno čekali danima tu ženu sa punim torbama para.

ODGOVORITE
Name

Re Dr

19.05.2024 13:50

To i jes ko iz nestvarne bajke. Toliki novac zena nosila i fino kao da im je predala i sad gonjaju maglu. Kud je posla sa novcem u zadnju???Jadan posteni gruziski narod da je izvikan u medijima da gruzicima nedaju u RS . Tako ni u FederacijuA mozda nista od tog nije istina samo da se ocrni sav gruziski narod. Dta bi damskom djevojčicom vidjenoj u Beču a u stvari prica o ubijenoj djevojčici gdje nema nikakvih znakova ubistva??Šta bi sa mladim dečkom Davidom???? Sve luda kuća.

Name

Jole

19.05.2024 07:18

Kako moze 11 gruzijaca da se krece po BL,koji ne znaju rijec srpskog jezika, a da policija nista o tome ne zna? Kako su iznajmili stan, a da stanodavac nije prijavio strance. Poznajem,odlicno, rad policije, i znam da su sumnjicavi prema ljudima koji govore ekavicu i da se odmah vrse provjere. 11 muskaraca, stranaca, idu od mjenjacnice do mjenjacnice, kamerama sve pokriveno, vlasnica nosi 2 miliina kuci ,u torbama, bez obezbjedjenja. Odakle joj nnovac, gdje ga je pidigla, sta su radili dousnici policije sa terena, a svaki inspektor ima 20tak dosnika? Ovo nema veze sa pljackom, ovo je dogovoreno dijelo. Pitanje svih pitanja, ciji je novac u torbama, milion eura?? Ciji god je novac, a obicnog covjeka nije, taj je umijesan u dijelo? Na kraju ce ispostaviti da je ukradena znatno manja suma, a da je meta bilo osiguranje, naravno ako novac nije nekog politicara. Tada ce sve zataskati. Ko da se usudi pljackati na Lausu, koji ima sv9ju pokicijsku stanicu, a puteva za bijeg vrlo malo i lako se sva blokira.

ODGOVORITE
Name

Re

19.05.2024 08:18

Sumnjivi prema licima koji govore ekavicu? Da li hoces reci da su svi koji govore ekavicu kriminalci? Pa kada su policajci na trgu Krajine mlatili demonstrante, cuo se medju policajcima ekavski izgovor. Sta ti to govori? Pa Dodik uvijek ima mogucnost da dobije pomoc iz Srbije, u nedostatku "domacih" batinasa. U svakom slucaju ovo smrdi na neku vrstu prevare, na koju smo svi oguglali i navikli se.

Name

Sasa 54

19.05.2024 09:49

40 engleza, korisni idiot, 10 gruzijaca

Name

Vwv

19.05.2024 10:26

I ja ne vjerujem zato što Lauš ima svoje lopove.Oni ne bih dozvolili da im neko krade po teritoriji.

Name

E...

19.05.2024 11:02

Šta ti je policija

Name

Re

19.05.2024 14:05

Naravno ciste laži i ispiranje mozgova i zaglupljivanje naroda svoga i tudjega. Trpaju im u glavu i ispiraju mozak da bi zaboravijo narod na problematične političare i njihove laži i lopovluke pa i dalje zavodili za sobom neuke mase.. srećom iz ovih gore komentara vidi se da narod misli svojom glavom .

Name

Suplja prica

19.05.2024 08:25

Ova verzija dogadjaja ne bi prosla ni u vrticu. Koda neko svaki dan po BL nosi 2 mil. pa eto njima se posrecilo da bas na tu zenu nalete. Smjesno

ODGOVORITE
Name

Re

19.05.2024 14:13

Ovo je izgleda proba koliko je narod glup pa da povjeruje. Šta bi sa parama crnolistasa sto su im blokirani računi? Sto su Dodo i njegovi namjesnici Nesic i drugi trčali po Rusiji i Petersburgu ?? Šta tamo korisno uradiše bar za svoj Obicni narod???? Čije je pare zena ponijela i kome bez jake pratnje???????????????????

Name

Bljak

19.05.2024 08:36

Ovome ne bih dao da mi čuva ni nacrtane ovce. Toliko zrači.

ODGOVORITE
Name

Toso

19.05.2024 09:22

U Prijedoru nema sta uzeti, vlast ofukarila

ODGOVORITE
Name

Litvanci

19.05.2024 10:13

Slovenci sve snsd sektasi

ODGOVORITE
Name

Jednostavno pitanje .

19.05.2024 10:41

A gdje su pare ?

ODGOVORITE
Name

Re

19.05.2024 14:33

Pojela maca! Bajka za malu djecu . Nevidljivi gruzici hodaju po RSu a malo dosezalo eto ko i u Federaciju . Laži na svakom koraku.

Name

Praseci

20.05.2024 01:26

Da je neko znao da zena nosi 2mil. vjerovatno je ne bi ni nasli, za te pare nema svjedoka… aj smislite nesto drugo, ovo ne pali.

ODGOVORITE