Експлозив с трибине повриједио шест играча (ВИДЕО)

Неугодне вијести стижу из Словеније. Утакмица 21. кола тамошњег првенства између Муре и Марибора отказана је након 57 минута игре при резултату 0:2 због нереда на трибинама.

Фудбал 18.02.2024 | 19:21
Експлозив с трибине повриједио шест играча (ВИДЕО)

Јосип Иличић забио је за водство Марибора у 16. минути, а у 40. је бивши динамовац Хилал Соудани - забио за 2:0 гостију.

Међутим, у другом полувремену настала је бакљада на стадиону, а словеначки медиј 24ур преноси да су навијачи бацали пиротехничка средства према клупи Муре, те неслужбено сазнају да су повријеђена три домаћа фудбалера, али касније је откривено да се ради о шесторици.

Резервни фудбалери Муре загријавали су се испред трибине с гостујућим навијачима и тада је неко бацио експлозивну направу у њихову смјеру, пише словеначки Спортклуб, наводећи да су Нико Касало и Тилен Шчерњавич пали на под од експлозије и имају проблема са слухом.

Главни судија Давид Шмајц у 57. минути привремено је прекинуо утакмицу због бацања пиротехнике из смјера сектора с гостујућих, односно Мариборових навијача.

Прва службена порука гласила је да ће се утакмица наставити ако се испразни сектор с навијачима Марибора. То се није догодило, стога је неколико минута касније оглед и службено прекинут.

Након отказаног сусрета, предсједници клубова Роберт Кузмич (Мура) и Бојан Бан (Марибор) појавили су се на конференцији за медије.

"Навјиачка групаа Марибора експолизвном направом повриједила је шесторицу Муриних фудбалера. Најтеже су прошли Шчерњачевић и Касало, који практично ништа не чује и тешко је повријеђен. Један од њих има и опекотине", речено је на пресици, преноси 24 ур, а обојица ће изостајати с терена најмање седмицу дана, преносе Спортске новости.

Кузмич је био дубоко потресен након инцидента, а Бан се као предсједник Марибора испричао у име клуба.

 

(Независне) Фото: Сцреенсхот/Спортклуб

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

То је

18.02.2024 19:32

Европа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.02.2024 21:23

Балкан

Name

бенито

29.02.2024 13:08

Ми им можемо бити примјер, како је фино одиграна утакмица Борац-Сарајево!

Name

Са стране

19.02.2024 00:57

Који кретен пише новински чланак користећи изразе попут забио? Шта је ово, махалашки билтен?

ОДГОВОРИТЕ