BL: Bajernov niz protiv Verdera je STRAŠAN!

Bajern pobedio Verder na Vezeru u 2. kolu Bundeslige. Augzburg "iščupao" bod kod kuće protiv Menhengladbaha (2:2), a isti rezultat i u Leverkuzenu, gde je gostovao ranjeni Hofenhajm.  Dobar dan, ja sam Robert i sigurno ću da ga dam: Petom, pa dvojici kroz noge! Bio bi greh poništiti onakav gol! A ko to može da zaustavi Bajern. . . Verder? Budite ozbiljni. . .

Fudbal 26.08.2017 | 18:30
BL: Bajernov niz protiv Verdera je STRAŠAN!
Bajernov silovit start! 

Šampion Nemačke od starta Bundeslige pokazuje ko je gazda i glavni kandidat da i ovu sezonu, kao i prethodnih pet, završi na prvom mestu.

Istina je da je Bajern dugo lomio otpor Vardera u gostima, ali je na kraju zahvaljujući dva sjajna poteza Roberta Levandovskog uspeo da obezbedi pobedu - 2:0 (0:0).

Najprije je Poljak u 72.minutu iskoristio asistenciju Komana i poslao loptu u mrežu sa pet metara. Delovalo je da se ubojiti golgeter nalazio u nedozvoljenoj poziciji, ali je ovaj put izostala reakcija sudija, tako da je domaćin morao da krene u napad sa centra igrališta.

Nije de dugo čekalo novo slavlje fudbalera Bajerna.

Na velikoj sceni ponovi je blistao Levandovski, probacivši loptu kroz noge dvojici igrača Verdera i rutinski smestivši u mrežu.  

Ovo je bio 16. PORAZ u nizu Verdera od Bajerna u svim takmičenjima.

U poslednjih deset utakmica u Bundesligi, u duelima ovih klubova, Bajern je postigao 44 gola, primio 4, a u sedam mečeva je sačuvao mrežu.

U Nemačkoj je sve pod konac. Sve se zna. Subotom se igraju utakmice, subotom Bajern pobeđuje, subotom Robert Levandovski daje golove.

Pre će svet da se sruši nego što će poljska haubica da prekine teror nad bundesligačkim golmanima, što se najbolje videlo ovog popodneva, kad je minijaturama rešio pitanje pobednika na gostovanju Verderu (2:0) i ostavio navijače na Vezeru da se pitaju da li su u bliskoj prošlosti, makar to bio i Klaudio Pizarolično, uživo videli boljeg napadača.

Teško.

Robert Levandovski je suština bavljenja fudbalom. Može da ga „nema na terenu“, može da promaši prvu šansu, ali ne može da ga ne da. Bar ne ovako prosečnom sastavu Zelenih, koje je sprečio da stignu do senzacije (protiv Bavaraca i remi upada pod tu kategoriju) taman kad su pomislili da mogu da im stanu na rep.

Najbolji strelac Bundelige nije dao. Najpre je u 72. minutu petom savladao Jirija Pavlenku, posle dodavanja Kingslija Komana s desne strane. Jeste, bio je Leva u ofsajdu, ali zbog lepote gola bio bi udar na estetiku da je sudija Dankert kojim slučajem ovo poništio. Mogao je, mirne duše.

Čak i da jeste, Levandovski se nepuna tri minuta kasnije postarao da još jednim spektakularnim golom ukrasi drugi trijumf ekipe Karla Ančelotija. Ovoga puta sve je sam uradio, niko mu nije pomogao. Namagarčio je Roberta Bauera, pa i golmana Pavlenku, obojica će komotno posle meča moći da produže do najbliže krojačke radnje po „skunjicu“, jer im je lopta prošla kroz noge i na taj način petostruki uzastopni prvak je osigurao još tri boda.

Dovoljna da zbog gol-razlike bude na čelu tabele i ako je suditi na osnovu početka sezone moraće da se dogodi veliko čudo ili da sam Bajern prestane da igra fudbal, pa da ga neko odatle pomeri.

Verderu nije vredelo ni što je 90 minuta na poziciji štopera igrao srpski internacionalac Miloš Veljković.

Gostujuću pobedu u subotu ostvario je i Volfsburg.

"Vukovi" su  nakon teškog domaćeg poraza u prvom kolu od Borusije Dortmund, tri boda osvojili kod Ajnjtrahta u Frankfurtu (1:0).

Mijat Gaćinović odigrao je svoh 90 minuta u poraženom timu, koji je za sada na jednom osvojenom bodu.

Štutgart se vratio u Bundesligu i prve bodove je osvojio na svom terenu. Golom bivšeg fudbalera Bajerna, Badštubera, savladao je Majnc 1:0.

Najviše golova viđeno je na mečevima Augzburg- Borusija Monehengladbah 2:2 i Bajer - Hofenhajm 2.2.

Augzburg je do remija došao golom u poslednjem minutu.

U senci susreta na Vezeru ostao je podatak da je Holger Badštuber dao gol u Bundesligi posle - prebrojale su nemačke kolege - ravno 2822 dana. Prethodni je postigao 4. decembra 2009. a danas u prvom susretu Štutgarta pred svojim navijačima od povrtka u elitu, posle kornera još jednog letošnjeg novajlija, Denisa Aoga, presudio Majncu - 1:0. Pobeda Švaba bila bi i ubedljivija da je u 80. minutu Simon Terode iskoristio jedanaesterac (pogodio stativu).

Leverkuzen je dvaput vodio protiv Hofenhajma, međutim, uporni sastav Julijana Nagelsmana je još jednom potvrdio da mu je fudbal na gol više u krvi, pa je preko Kramarića i Uta stigao do boda (2:2), dok je Augzburg pogocima na početkua (Alfred Finbogason zatresao merežu već posle 33 sekunde) i na kraju sprečio Borusiju iz Menhengladbaha da uzme sva tri boda u Bavarskoj (2:2). Za domaćina je poslednjih 14 minuta igrao Gojko Kačar.

Što se tiče Ajntrahta, on još nije dao gol ove sezone. Plen iz Frankfurta odneo je Volfzburg, uz napomenu da je 90 minuta za domaćina igrao Mijat Gaćinović, Luka Jović je sve vreme presedeo na klupi, a Slobodan Medojević nije ni bio u protokolu.

BUNDESLIGA 2.KOLO

Augzburg-Borusija M. 2:2 (1:2)
/Finbogason 1, Kordova 89 - Zakaria 7, Vendt 30/

Verder-Bajern 0:2 (0:0)
/Levandovski 71, 74/

Ajntraht-Volfsburg 0:1 (0:1)
/Didavi 22/

Bajer- Hofenhajm 2:2 (1:0)
/Vendel 31, Belarabi 49  – Kramarić 47, Ut 70/

Štutgart-Majnc 1:0 (0:0)
/Badštuber 53/

Borusija D. – Herta 18.30

nedjelja:

Lajpcig – Frajburg 15.30
Hanover-Šalke 18.00

petak

Keln - HSV 1:3 (0:2)
/Sorensen 90+7 - Han 28, Vud 34, Holtbi 90+10/

TABELA: Bajern 6, HSV  6, Borusija Menhengladbah 4, Hofenhajm 4, Borusija Dortmund (-1) 3, , Šalke (-1) 3, Herta (-1) 3, Hanover (-1) 3, Štutgart 3, Volfsburg 3, Frajburg (-1)1, Augzburg 1,   Ajntraht 1, Bajer Leverkuzen 1, Majnc 0, Lajpcig (-1) 0, Keln 0, Verder 0.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar