Британски милијардер купио 25 одсто Манчестера

- Фудбалски клуб Манчестер јунајтед саопштио је данас да је британски милијардер Џим Ретклиф купио до 25 одсто удела енглеског клуба за 1,25 милијарди фунти, преноси Би-Би-Си (ББЦ).

Фудбал 24.12.2023 | 18:47
Британски милијардер купио 25 одсто Манчестера

Британски медији наводе да ће Ретклиф, који је власник петрохемијске компаније Инеос, као део споразума да преузме одговорност за фудбалске послове.

Ретклиф (71) ће уложити и 300 милиона долара (236 милиона фунти) у клуб са стадиона Олд трафорд.

Британски медији подсећају да је договор постигнут 13 месеци након што су власници Манчестер јунајтеда породица Глејзер саопштили да разматрају продају клуба како би истражили "стратешке алтернативе". 

Породица Глајзер купила је енглески клуб 2005. године за 790 милиона фунти.

"Иако је комерцијални успех клуба обезбедио да увек има расположивих средстава за освајање трофеја на највишем нивоу, тај потенцијал у последње време није поптуно остварен. Донећемо знање, стручност и таленат из шире групе Инеос спорт, како бисмо помогли напредак клуба, истовремено обезбеђујући средства у инвестирање у Олд трафорд", истиче се у саопштењу Џима Ретклифа, који је велики навијач Манчестер јунајтеда.

Ретклиф је навео да се са сарадницима договорио да буду дугорочно у клубу.

"Знамо да је нас чека много изазова и напорног рада, којима ћемо приступити строго, са професионализмом и страшћу. Посвећени смо раду са свима у клубу, управи, запосленима, играчима и навијачима да помогнемо да клуб напредује. Наша заједничка амбиција је јасна, сви желимо да се Манчестер јунајтед врати тамо где му је место, на сам врх енглеског, европског и светског фудбала", истакао је Ретклиф.

У саопштењу Манчестер јунајтеда се наводи да је договор подложан уобичајеним регулаторним одобрењима, али да се у клубу надају да ће посао бити завршен што пре.

Манчестер јунајтед се тренутно налази на осмом месту на табели Премијер лиге са 12 бодова мање од првопласираног Арсенала.

(Тањуг) Фото: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар