Анализа: Звезди већ стигла следећа сезона!

Ко ће доћи на сутрашњу прозивку? Када се подвуче црта, јасно је да је Владан Милојевић у тешкој позицији. Нити има времена, јер са такмичењем почиње за три седмице, нити има издефинисан кадар.

Фудбал 08.06.2017 | 23:40
Анализа: Звезди већ стигла следећа сезона!
Отворене ране на срцима навијача, условљене губитком оба домаћа трофеја, још нису зарасле, а Црвеној звезди је стигла наредна сезона! Сутрашњом прозивком новог шефа стручног штаба Владана Милојевића српски вицешампион почиње припреме за нови европски циклус и покушај да трофеј домаћег првенства врати у трофејни музеј Маракане.

Нови тренер мораће да одради импровизоване припреме из више разлога. Црвену звезду већ 29. јуна очекује старт на међународној сцени у оквиру првог кола квалификација за Лигу Европе Такође, вероватно ни одговорни са Маракане не знају како ће на крају летњег прелазног рока изгледати такмичарски тим, пошто код потенцијалних појачања, али и потенцијалних одлазака стоји велики, велики знак питања.

Јавност се претходних дана упознала са бројним пиковима спортског сектора Црвене звезде. До сада се клубу са Маракане обавезао само Марко Гобељић, универзалац из редова крушевачког Напретка, што имплицира да челници Црвене звезде морају да пређу у тоталну офанзиву како би, бар мало, олакшали и онако тежак посао Влади Милојевићу. Црвена звезда 12. јуна одлази на Златибор, где би за 12 дана морала да добије макар обрисе тима који ће почети сезону.

Сутрашњу прозивку требало би да посете играчи којима 30. јуна истичу уговорне обевезе са Црвеном звездом. А то су: Немања Супић, Душан Анђелковић, Марко Петковић,Александар Луковић, Предраг Сикимић и Петар Орландић. Искусни Ненад Милијаш има опцију да продужи уговор на још годину дана  (он ће у договору са клубом добити још два дана слободно). Најближи новом уговору је искусни леви бек Душан Анђелковић који би, према замислима спортског сектора, требало да представља подршку млађем беку. А то је Родићиз Крила Совјетов.

Велико је питање ко ће се од странаца појавити на сутрашњем окупљању. Габонац ГелорКанга има репрезентативне обавезе, а на Маракани би волели да што пре раскрсте са Џоном Руизом и Дамијаном ле Талеком. Они имају уговор до лета наредне године, али извесно је да ће се црвено-бели растати са поменутим двојицом. Питање је само да ли на безболан или финансијски врло болан начин. На Холанђанина Мичела Доналда се озбиљно рачуна за прве европске утакмице, он би у некој идеалној пројекцији требало да чини тандем задњих везних заједно са Бранком Јовичићем из Амкара. Некадашњи члан Борца из Чачка је велика жеља црвено-белих. Међутим, Доналд се претходних дана, путем Инстаграма, јављао са Ибице и из Мексика, па ће и он каснити у Београд. Очекује се долазакРичмонда Боаћија и Абрахама Фримпонга, странаца са загарантованим местом у постави.

Посао Владану Милојевићу отежаће и првенство Европе младих селекција. Звездин тренер на припрема и првим европским утакмицама неће имати на располагању Филипа Манојловића,Михаила Ристића и Срђана Плавшића.

Ако је нешто познато, онда је то податак да ће током рада на Златибору најталентованији играчи омладинске школе бити подвргнути својеврсној аудицији. Да ће имати шансу да покажуВладану Милојевићу да су кадри да изнесу захтеве сениорског тима и оправдају нову оријентацију везану за форсирање деце из омладинске школе. Од првог дана са тимом ће тренирати Рачић, Аџић и Немања Вучићевић, играчи који су већ осетили суперлигашки барут. А ту ће бити и представници "класе 1999" од које на Маракани много очекују: Дејан Јовељић(шпиц), Алекса Терзић (леви бек), Југ Станојев (крило), Вељко Николић и Лука Илић (везни). Робу из сопствених редова попуниће и Немања Стојић (1998. годиште), као и најмлађи дебитант у историји Црвене звезде и момак за кога се верује да би могао да угрози висинуГрујићевог трансфера у Ливерпул, Иван Илић. Реч је о везисти рођеном 2001. године и највећем пројекту клуба, уз Дејана Јовељића. Такође, на списку ће се наћи и суперталентовани Слађан Ракић, коме многи предвиђају лепу каријеру. 

Тестираће омладинце Владан Милојевић, али под његовом лупом биће и играчи који су претходних шест месеци провели на позајмици. Биће занимљиво видети шта ће некадашњи стратег Чукаричког рећи о потенцијалу Уганђанина Калида Ауча (исто има репрезентативне обавезе) или о напретку Милана Сенића. Момак који је громогласно најављен у Љутице Богдана имао је врло проблематичну полусезону у редовима ОФК Београда. Није правио разлику на друголигашким теренима, напротив... Нову шансу очекује и штопер МилошСтојановић, као и црногорски крилни везиста Јововић.

Као потенцијална појачања за сада фигурирају Бранко Јовичић, Никола Вујадиновић, ВујадинСавић, Милан Родић, Филип Стојковић, Срђан Мијаиловић, Петар Голубовић, Горан Чаушић као Бразилац из редова Шерифа Рикаридњо... Списак открива да ће црвено-бели бити фокусирани да у клуб врате "одбегле синове клуба", односно да се после прошлогодишњег трауматичног искуства неће јурити буљук странаца. Засад је до последњег филтера стигао самоРикаридњо. Како се може чути најближи потпису је тренутно Филип Стојковић. Чека се само да заврши са обавезама у Црној Гори како би реализовао трансфер у матични клуб.

Када се подвуче црта, јасно је да је Владан Милојевић у најтежој позицији. Нити има времена, јер са такмичењем почиње за три седмице, нити има издефинисан кадар. А у таквој ситуацији потребно је преживети прва два европска кола и сачекати да тим почне да добија обрисе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар