Analiza: Zvezdi već stigla sledeća sezona!

Ko će doći na sutrašnju prozivku? Kada se podvuče crta, jasno je da je Vladan Milojević u teškoj poziciji. Niti ima vremena, jer sa takmičenjem počinje za tri sedmice, niti ima izdefinisan kadar.

Fudbal 08.06.2017 | 23:40
Analiza: Zvezdi već stigla sledeća sezona!
Otvorene rane na srcima navijača, uslovljene gubitkom oba domaća trofeja, još nisu zarasle, a Crvenoj zvezdi je stigla naredna sezona! Sutrašnjom prozivkom novog šefa stručnog štaba Vladana Milojevića srpski vicešampion počinje pripreme za novi evropski ciklus i pokušaj da trofej domaćeg prvenstva vrati u trofejni muzej Marakane.

Novi trener moraće da odradi improvizovane pripreme iz više razloga. Crvenu zvezdu već 29. juna očekuje start na međunarodnoj sceni u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Takođe, verovatno ni odgovorni sa Marakane ne znaju kako će na kraju letnjeg prelaznog roka izgledati takmičarski tim, pošto kod potencijalnih pojačanja, ali i potencijalnih odlazaka stoji veliki, veliki znak pitanja.

Javnost se prethodnih dana upoznala sa brojnim pikovima sportskog sektora Crvene zvezde. Do sada se klubu sa Marakane obavezao samo Marko Gobeljić, univerzalac iz redova kruševačkog Napretka, što implicira da čelnici Crvene zvezde moraju da pređu u totalnu ofanzivu kako bi, bar malo, olakšali i onako težak posao Vladi Milojeviću. Crvena zvezda 12. juna odlazi na Zlatibor, gde bi za 12 dana morala da dobije makar obrise tima koji će početi sezonu.

Sutrašnju prozivku trebalo bi da posete igrači kojima 30. juna ističu ugovorne obeveze sa Crvenom zvezdom. A to su: Nemanja Supić, Dušan Anđelković, Marko Petković,Aleksandar Luković, Predrag Sikimić i Petar Orlandić. Iskusni Nenad Milijaš ima opciju da produži ugovor na još godinu dana  (on će u dogovoru sa klubom dobiti još dva dana slobodno). Najbliži novom ugovoru je iskusni levi bek Dušan Anđelković koji bi, prema zamislima sportskog sektora, trebalo da predstavlja podršku mlađem beku. A to je Rodićiz Krila Sovjetov.

Veliko je pitanje ko će se od stranaca pojaviti na sutrašnjem okupljanju. Gabonac GelorKanga ima reprezentativne obaveze, a na Marakani bi voleli da što pre raskrste sa Džonom Ruizom i Damijanom le Talekom. Oni imaju ugovor do leta naredne godine, ali izvesno je da će se crveno-beli rastati sa pomenutim dvojicom. Pitanje je samo da li na bezbolan ili finansijski vrlo bolan način. Na Holanđanina Mičela Donalda se ozbiljno računa za prve evropske utakmice, on bi u nekoj idealnoj projekciji trebalo da čini tandem zadnjih veznih zajedno sa Brankom Jovičićem iz Amkara. Nekadašnji član Borca iz Čačka je velika želja crveno-belih. Međutim, Donald se prethodnih dana, putem Instagrama, javljao sa Ibice i iz Meksika, pa će i on kasniti u Beograd. Očekuje se dolazakRičmonda Boaćija i Abrahama Frimponga, stranaca sa zagarantovanim mestom u postavi.

Posao Vladanu Milojeviću otežaće i prvenstvo Evrope mladih selekcija. Zvezdin trener na priprema i prvim evropskim utakmicama neće imati na raspolaganju Filipa Manojlovića,Mihaila Ristića i Srđana Plavšića.

Ako je nešto poznato, onda je to podatak da će tokom rada na Zlatiboru najtalentovaniji igrači omladinske škole biti podvrgnuti svojevrsnoj audiciji. Da će imati šansu da pokažuVladanu Milojeviću da su kadri da iznesu zahteve seniorskog tima i opravdaju novu orijentaciju vezanu za forsiranje dece iz omladinske škole. Od prvog dana sa timom će trenirati Račić, Adžić i Nemanja Vučićević, igrači koji su već osetili superligaški barut. A tu će biti i predstavnici "klase 1999" od koje na Marakani mnogo očekuju: Dejan Joveljić(špic), Aleksa Terzić (levi bek), Jug Stanojev (krilo), Veljko Nikolić i Luka Ilić (vezni). Robu iz sopstvenih redova popuniće i Nemanja Stojić (1998. godište), kao i najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde i momak za koga se veruje da bi mogao da ugrozi visinuGrujićevog transfera u Liverpul, Ivan Ilić. Reč je o vezisti rođenom 2001. godine i najvećem projektu kluba, uz Dejana Joveljića. Takođe, na spisku će se naći i supertalentovani Slađan Rakić, kome mnogi predviđaju lepu karijeru. 

Testiraće omladince Vladan Milojević, ali pod njegovom lupom biće i igrači koji su prethodnih šest meseci proveli na pozajmici. Biće zanimljivo videti šta će nekadašnji strateg Čukaričkog reći o potencijalu Uganđanina Kalida Auča (isto ima reprezentativne obaveze) ili o napretku Milana Senića. Momak koji je gromoglasno najavljen u Ljutice Bogdana imao je vrlo problematičnu polusezonu u redovima OFK Beograda. Nije pravio razliku na drugoligaškim terenima, naprotiv... Novu šansu očekuje i štoper MilošStojanović, kao i crnogorski krilni vezista Jovović.

Kao potencijalna pojačanja za sada figuriraju Branko Jovičić, Nikola Vujadinović, VujadinSavić, Milan Rodić, Filip Stojković, Srđan Mijailović, Petar Golubović, Goran Čaušić kao Brazilac iz redova Šerifa Rikaridnjo... Spisak otkriva da će crveno-beli biti fokusirani da u klub vrate "odbegle sinove kluba", odnosno da se posle prošlogodišnjeg traumatičnog iskustva neće juriti buljuk stranaca. Zasad je do poslednjeg filtera stigao samoRikaridnjo. Kako se može čuti najbliži potpisu je trenutno Filip Stojković. Čeka se samo da završi sa obavezama u Crnoj Gori kako bi realizovao transfer u matični klub.

Kada se podvuče crta, jasno je da je Vladan Milojević u najtežoj poziciji. Niti ima vremena, jer sa takmičenjem počinje za tri sedmice, niti ima izdefinisan kadar. A u takvoj situaciji potrebno je preživeti prva dva evropska kola i sačekati da tim počne da dobija obrise.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar