Чистка: Прва жртва ТВ водитељ?

Телевизијски водитељ Давид Пужада отпуштен је са француске државне телевизијске станице послије 16 година.

Свијет 03.06.2017 | 12:56
Чистка: Прва жртва ТВ водитељ?
Пујада је био водитељ са најдужим стажом у ударним вијестима државне телевизијске станице и преносио је дневне вијести, интервјуисао је шефове држава, водио предизборне дискусије и популарност је стекао одмјереним ставом.

Телевизијска станица "Франс 2" јавила је да Пужаду неће бити обновљен уговор и посљедње емитовање имао је прошле седмице непосредно након што је на дужност ступио нови француски предсједник Емануел Макрон.

Према наводима државне телевизијске станице, отказивање уговора Пужаду није повезано са Макроном, који је током предизборне кампање најављивао "чистку" и довођење нових лица у јавни живот Француске.

Британски дневник "Гардијан" наводи да је изненадни прекид радног односа државног медија са водитељем изазвао негодовање бројних медија.

Из Националног удружења новинара Француске /СЊ/ саопштено је да је вријеме отказивања сарадње са Пужадуом "катастрофално" и да изазива сумњу у независност државне телевизије.

Лидери синдиката државне телевизије затражили су хитан састанак како би пронашли одговор на "неуобичајену дестабилизацију цјелокупног тима продукције".

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хе хе

03.06.2017 12:01

Балкански синдром.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

03.06.2017 12:32

Синдром оних који управљају и Балканом,надам се да сте разумјели???

Name

Аха

03.06.2017 13:55

А чуде се Ердогану хехе...

ОДГОВОРИТЕ