Čistka: Prva žrtva TV voditelj?

Televizijski voditelj David Pužada otpušten je sa francuske državne televizijske stanice poslije 16 godina.

Svijet 03.06.2017 | 12:56
Čistka: Prva žrtva TV voditelj?
Pujada je bio voditelj sa najdužim stažom u udarnim vijestima državne televizijske stanice i prenosio je dnevne vijesti, intervjuisao je šefove država, vodio predizborne diskusije i popularnost je stekao odmjerenim stavom.

Televizijska stanica "Frans 2" javila je da Pužadu neće biti obnovljen ugovor i posljednje emitovanje imao je prošle sedmice neposredno nakon što je na dužnost stupio novi francuski predsjednik Emanuel Makron.

Prema navodima državne televizijske stanice, otkazivanje ugovora Pužadu nije povezano sa Makronom, koji je tokom predizborne kampanje najavljivao "čistku" i dovođenje novih lica u javni život Francuske.

Britanski dnevnik "Gardijan" navodi da je iznenadni prekid radnog odnosa državnog medija sa voditeljem izazvao negodovanje brojnih medija.

Iz Nacionalnog udruženja novinara Francuske /SNJ/ saopšteno je da je vrijeme otkazivanja saradnje sa Pužaduom "katastrofalno" i da izaziva sumnju u nezavisnost državne televizije.

Lideri sindikata državne televizije zatražili su hitan sastanak kako bi pronašli odgovor na "neuobičajenu destabilizaciju cjelokupnog tima produkcije".

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

He he

03.06.2017 12:01

Balkanski sindrom.

ODGOVORITE
Name

re

03.06.2017 12:32

Sindrom onih koji upravljaju i Balkanom,nadam se da ste razumjeli???

Name

Aha

03.06.2017 13:55

A čude se Erdoganu hehe...

ODGOVORITE