Маркез се понавља – по стоти пут се клања и кличе Надалу!

Актуелни шампион краљевске класе, ривале хвали, победи се нада, земљацима клања. Такав му је спортско - генетски материјал. . .

Остали спортови 07.04.2017 | 14:45
Маркез се понавља – по стоти пут се клања и кличе Надалу!
Некако с пролећа Марк Маркез воли да каже:“ Хтео бих мало да будем Рафаел Надал“...

То није ништа ново за актуелног шампиона краљевске класе који се пред Аргентину шепури покушавајући да најави како је његова победа на аутодрому Рио Хондо већ скороо па готова ствар. Да и Валентино Роси, Маверик Вињалес и Андреа Довициозо мисле тако вероватно би прича била истинита, али овако...

„Стално сам говорио да је Рафа одличан и као узор, али и као спортиста и особа. Не мислим само у тенису, већ у спорту генерално. Уз њега је ту је Контадор, пошто је бициклизам стварно велика жртва. Он и Пурито Родригез су прави узори у изузетно напорном спорту, што сам осећам сваки пут када возим бицикл”, рекао је Марк Маркез и додао како се нада сигурном подијуму на трци која се вози већ у недељу. А како је Шпанац оценио ривале, односно кандидате за освајање овогодишњег трона?

“Мислим да је Маверик ту први, па и Довициозо на Дукатију… Имао је сјајну предсезону, а никада га нико не помиње, али је сигурно ту јер има искуство. Ту је и Валентино Роси, онда мој тимски колега Дани Педроса, али је ипак још рано причати о овој сезони, тек је почела”, закључио је Марк Маркез причу о својим узорима и ривалима с којима ће се борити ове сезоне. Можда је чудно, али он ни једног тренутка није споменуо Хорхеа Лоренца. Можда је землака већ прецртао у својој глави сматрајући да се он неће лако уклопити у техничку концепцију Дукатијеве мотоциклистичке машинерије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар