Markez se ponavlja – po stoti put se klanja i kliče Nadalu!

Aktuelni šampion kraljevske klase, rivale hvali, pobedi se nada, zemljacima klanja. Takav mu je sportsko - genetski materijal. . .

Ostali sportovi 07.04.2017 | 14:45
Markez se ponavlja – po stoti put se klanja i kliče Nadalu!
Nekako s proleća Mark Markez voli da kaže:“ Hteo bih malo da budem Rafael Nadal“...

To nije ništa novo za aktuelnog šampiona kraljevske klase koji se pred Argentinu šepuri pokušavajući da najavi kako je njegova pobeda na autodromu Rio Hondo već skoroo pa gotova stvar. Da i Valentino Rosi, Maverik Vinjales i Andrea Doviciozo misle tako verovatno bi priča bila istinita, ali ovako...

„Stalno sam govorio da je Rafa odličan i kao uzor, ali i kao sportista i osoba. Ne mislim samo u tenisu, već u sportu generalno. Uz njega je tu je Kontador, pošto je biciklizam stvarno velika žrtva. On i Purito Rodrigez su pravi uzori u izuzetno napornom sportu, što sam osećam svaki put kada vozim bicikl”, rekao je Mark Markez i dodao kako se nada sigurnom podijumu na trci koja se vozi već u nedelju. A kako je Španac ocenio rivale, odnosno kandidate za osvajanje ovogodišnjeg trona?

“Mislim da je Maverik tu prvi, pa i Doviciozo na Dukatiju… Imao je sjajnu predsezonu, a nikada ga niko ne pominje, ali je sigurno tu jer ima iskustvo. Tu je i Valentino Rosi, onda moj timski kolega Dani Pedrosa, ali je ipak još rano pričati o ovoj sezoni, tek je počela”, zaključio je Mark Markez priču o svojim uzorima i rivalima s kojima će se boriti ove sezone. Možda je čudno, ali on ni jednog trenutka nije spomenuo Horhea Lorenca. Možda je zemlaka već precrtao u svojoj glavi smatrajući da se on neće lako uklopiti u tehničku koncepciju Dukatijeve motociklističke mašinerije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar