"Брејди је Мајкл Џордан америчког фудбала!"

После једног од најбољих мечева у историји Супербоула похвале за Њу Ингланд Петриотсе и Тома Брејдија стижу са свих страна.

Остали спортови 06.02.2017 | 17:45
"Брејди је Мајкл Џордан америчког фудбала!"
Петриотси су савладали су Атланта Фалконсе 34:28 после преокрета након 25 поена заостатка и освојили пети Супербоул у историји.

Фалконси су разбијали Петсе, Мет Рајан је бацио два тачдауна за огромних 28:3 средином трећег периода, али то није било довољно.

"Он је највећи свих времена, краљ зоолошког врта!", рекао је дефанзивац Крис Лонг.

Брејди је у последњих 15 минута одиграо меч каријере, с лакоћом је освајао јарде, максимално кажњавао лоше одлуке ривала и са два ТД донео продужетак, а тамо још лакше стигао до енд-зоне да би ранинбек Џејмс Вајт пресудио Фалконсима.

Први пут у историји Супербоул је решен у продужетку, а Петси су направили највећи преокрет, јер пре овог СБ нико није успео да надокнади већу разлику оф десет поена. Брејди и тренер Бил Беличик и дефинитивно улазе у историју као најбољи свих времена у овом спорту.

"Брејди је Мајкл Џордан америчког фудбала! Два Супербоула, током меча у ’дебелом’ минусу и он је успео да заврши посао", додао је Дарон Хермон.

Брејди проглашен је за најкориснијег играча 51. Супербоула, финала НФЛ лиге – са рекордом СБ од 466 јарди и два тачдауна уз један интерсепшн предводио Петсе до историјског преокрета.

Први је играч са три МВП признања у Супербоулу, те најтрофејнији квортербек у историји НФЛ. Он је са пет титула надмашио легендарне Џоа Монтану и Терија Бредшоа. Пет СБ има још само бивши дефанзивни енд Сан Франциска и Даласа Чарлс Харли.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар