"Brejdi je Majkl Džordan američkog fudbala!"

Posle jednog od najboljih mečeva u istoriji Superboula pohvale za Nju Ingland Petriotse i Toma Brejdija stižu sa svih strana.

Ostali sportovi 06.02.2017 | 17:45
"Brejdi je Majkl Džordan američkog fudbala!"
Petriotsi su savladali su Atlanta Falkonse 34:28 posle preokreta nakon 25 poena zaostatka i osvojili peti Superboul u istoriji.

Falkonsi su razbijali Petse, Met Rajan je bacio dva tačdauna za ogromnih 28:3 sredinom trećeg perioda, ali to nije bilo dovoljno.

"On je najveći svih vremena, kralj zoološkog vrta!", rekao je defanzivac Kris Long.

Brejdi je u poslednjih 15 minuta odigrao meč karijere, s lakoćom je osvajao jarde, maksimalno kažnjavao loše odluke rivala i sa dva TD doneo produžetak, a tamo još lakše stigao do end-zone da bi raninbek Džejms Vajt presudio Falkonsima.

Prvi put u istoriji Superboul je rešen u produžetku, a Petsi su napravili najveći preokret, jer pre ovog SB niko nije uspeo da nadoknadi veću razliku of deset poena. Brejdi i trener Bil Beličik i definitivno ulaze u istoriju kao najbolji svih vremena u ovom sportu.

"Brejdi je Majkl Džordan američkog fudbala! Dva Superboula, tokom meča u ’debelom’ minusu i on je uspeo da završi posao", dodao je Daron Hermon.

Brejdi proglašen je za najkorisnijeg igrača 51. Superboula, finala NFL lige – sa rekordom SB od 466 jardi i dva tačdauna uz jedan intersepšn predvodio Petse do istorijskog preokreta.

Prvi je igrač sa tri MVP priznanja u Superboulu, te najtrofejniji kvorterbek u istoriji NFL. On je sa pet titula nadmašio legendarne Džoa Montanu i Terija Bredšoa. Pet SB ima još samo bivši defanzivni end San Franciska i Dalasa Čarls Harli.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar