Шаровић: Влада Српске против плавог дизела

Када су у питању акцизе односно плави дизел, министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић, рекао је да је то услов ММФ-а за нову траншу кредита, али је истакао да је плави дизел не жели ни Влада Републике Српске, односно премијер Жељка Цвијановић и члан Управног одбора Управе за индиректно опорезивање и министар финансија Српске Зоран Тагелтија.

Република Српска 24.11.2016 | 18:59
Шаровић: Влада Српске против плавог дизела
"Они се одричу више десетина милиона КМ подршке за пољопривредни сектор у БиХ и због тога је упитно да ли ће и када бити плавог дизела."

"Наравно, како министар који се залаже за подршку пољопривредницима и за увођење плавог дизела, као што то имају све земље региона, наставићу се и даље залагати, али у колико то не жели Влада Републике Српске, која сматра да има довољно средстава за подстицај биће врло упитно како ћемо са тим успјети да обезбиједимо свеукупну подршку и кроз Управни одбор Управе за индиректно опорезивање и, наравно, подршку ММФ-а јер су представници Републике Српске на састанку с ММФ-ом били изричити да им не треба плави дизел", навео је Шаровић.

(Агенције)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

wиен

24.11.2016 18:56

Саровицу... ајд немој висе богати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко, Мирко...

24.11.2016 18:59

Реци лијепо да ММФ не да да се дају подстицаји за пољопривреду па ни плави дизел, људски је погријешити, а не правити овакве спинове

ОДГОВОРИТЕ
Name

Утрнте ботови

24.11.2016 19:34

Дајте ботови не кењајте,Зељка и сијасет министара изрицито сами говорили неколико дана да су против плавог дизела и сад вам Саровиц крив.

Name

Одговор од "бота"

24.11.2016 22:17

Занимљиво кад људи немају аргументе почну да вријеђају мислећи да ће својом галамом надомјестити своје незнање! Изричит став ММФ-а је да нема социјалних давања, па ни плавог дизела, са нивоа БиХ из области из којих немају надлежност а то је у овом случају пољопривреда а поготово из акциза за које су се већ сви обавезали да ће ићи за изградњу ауто путева! Суштина је да Бакир не жели да плави дизел исплаћује са нивоа федерације/кантона као РС већ да то пренесе на ниво БиХ што би била увертира за креирање министарства пољопривреде на БиХ нивоу што неки наши бајни политичари а и коментатори не контају...паметном доста

Name

!!!

24.11.2016 19:18

Цијеним Саровица ал имао је тако неких излета па касније јој. Као са Руским дугом и др.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

24.11.2016 19:36

Некоме је у интересу да се подави и ово мало пољопривреде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деспот

24.11.2016 20:25

Министарство пољопривреде је на нивоу Српске а не заједничких институција и Савјета министара. Господине Шаровићу радите посао за који сте задужени а плави дизел оставите да ријеши Министарство пољопривреде Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоја

24.11.2016 21:04

Тацно тако. Министарство пољопривреде РС вец 4 године омогуцава плави дизел. 6 милиона КМ годисње, дакле 24 милиона укупно до сада. Плави дизел на нивоу БиХ знаци и јединствен регистар пољопривредника БиХ, а то опет знаци увертиру за формирање Министарства пољопривреде БиХ.

Name

горан

24.11.2016 21:39

Ствар је у томе сто министарство пољоривреде ни једног ентитета [ни РС ни федерација] не мозе према вани насупати самостално. Иста ствар је са министарством саобрацаја или министарством финансија. Рецимо не мозе ентитетско министарство саобрацаја поотписивати напримјер уговор са Србијом [рецимо онај мост Братољуб] него то МОРА урадити министарство при Вјецу нинистара БХ. А ни финансије [Тегелтија] се не мозе задузивати самостално јер када је медјнародни уговори гледа се БХ као дрзава а не неки њен ентитет, Рецимо сваки уговор РС са Кинезима [о цестама] це морати одобрити скупстина БХ и да он буде у складу са монетарном политиком цијеле БХ

Name

Из Проклетије

24.11.2016 21:11

У БиХ 3 администације и јос прекобројне па управе кантона по Федерацији . како народ да им обезбједи раскосан зивот а нико се небрине да народ запосли, нема напретка ни здравству , ни сколству ,ни фирмама , ни народу док их коце оволики нескромни функционери и то неспособни .Па немозе ни плави дизел.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

25.11.2016 07:14

Слушам Изетбеговица каже да је ММФ против плавог дизела, одма иза њега Саровиц каже РС против, па буди паметан!!!!

ОДГОВОРИТЕ