Šarović: Vlada Srpske protiv plavog dizela

Kada su u pitanju akcize odnosno plavi dizel, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, rekao je da je to uslov MMF-a za novu tranšu kredita, ali je istakao da je plavi dizel ne želi ni Vlada Republike Srpske, odnosno premijer Željka Cvijanović i član Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje i ministar finansija Srpske Zoran Tageltija.

Republika Srpska 24.11.2016 | 18:59
Šarović: Vlada Srpske protiv plavog dizela
"Oni se odriču više desetina miliona KM podrške za poljoprivredni sektor u BiH i zbog toga je upitno da li će i kada biti plavog dizela."

"Naravno, kako ministar koji se zalaže za podršku poljoprivrednicima i za uvođenje plavog dizela, kao što to imaju sve zemlje regiona, nastaviću se i dalje zalagati, ali u koliko to ne želi Vlada Republike Srpske, koja smatra da ima dovoljno sredstava za podsticaj biće vrlo upitno kako ćemo sa tim uspjeti da obezbijedimo sveukupnu podršku i kroz Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje i, naravno, podršku MMF-a jer su predstavnici Republike Srpske na sastanku s MMF-om bili izričiti da im ne treba plavi dizel", naveo je Šarović.

(Agencije)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

wien

24.11.2016 18:56

Sarovicu... ajd nemoj vise bogati.

ODGOVORITE
Name

Mirko, Mirko...

24.11.2016 18:59

Reci lijepo da MMF ne da da se daju podsticaji za poljoprivredu pa ni plavi dizel, ljudski je pogriješiti, a ne praviti ovakve spinove

ODGOVORITE
Name

Utrnte botovi

24.11.2016 19:34

Dajte botovi ne kenjajte,Zeljka i sijaset ministara izricito sami govorili nekoliko dana da su protiv plavog dizela i sad vam Sarovic kriv.

Name

Odgovor od "bota"

24.11.2016 22:17

Zanimljivo kad ljudi nemaju argumente počnu da vrijeđaju misleći da će svojom galamom nadomjestiti svoje neznanje! Izričit stav MMF-a je da nema socijalnih davanja, pa ni plavog dizela, sa nivoa BiH iz oblasti iz kojih nemaju nadležnost a to je u ovom slučaju poljoprivreda a pogotovo iz akciza za koje su se već svi obavezali da će ići za izgradnju auto puteva! Suština je da Bakir ne želi da plavi dizel isplaćuje sa nivoa federacije/kantona kao RS već da to prenese na nivo BiH što bi bila uvertira za kreiranje ministarstva poljoprivrede na BiH nivou što neki naši bajni političari a i komentatori ne kontaju...pametnom dosta

Name

!!!

24.11.2016 19:18

Cijenim Sarovica al imao je tako nekih izleta pa kasnije joj. Kao sa Ruskim dugom i dr.

ODGOVORITE
Name

Piksi

24.11.2016 19:36

Nekome je u interesu da se podavi i ovo malo poljoprivrede.

ODGOVORITE
Name

Despot

24.11.2016 20:25

Ministarstvo poljoprivrede je na nivou Srpske a ne zajedničkih institucija i Savjeta ministara. Gospodine Šaroviću radite posao za koji ste zaduženi a plavi dizel ostavite da riješi Ministarstvo poljoprivrede Srpske.

ODGOVORITE
Name

Goja

24.11.2016 21:04

Tacno tako. Ministarstvo poljoprivrede RS vec 4 godine omogucava plavi dizel. 6 miliona KM godisnje, dakle 24 miliona ukupno do sada. Plavi dizel na nivou BiH znaci i jedinstven registar poljoprivrednika BiH, a to opet znaci uvertiru za formiranje Ministarstva poljoprivrede BiH.

Name

goran

24.11.2016 21:39

Stvar je u tome sto ministarstvo poljorivrede ni jednog entiteta [ni RS ni federacija] ne moze prema vani nasupati samostalno. Ista stvar je sa ministarstvom saobracaja ili ministarstvom finansija. Recimo ne moze entitetsko ministarstvo saobracaja pootpisivati naprimjer ugovor sa Srbijom [recimo onaj most Bratoljub] nego to MORA uraditi ministarstvo pri Vjecu ninistara BH. A ni finansije [Tegeltija] se ne moze zaduzivati samostalno jer kada je medjnarodni ugovori gleda se BH kao drzava a ne neki njen entitet, Recimo svaki ugovor RS sa Kinezima [o cestama] ce morati odobriti skupstina BH i da on bude u skladu sa monetarnom politikom cijele BH

Name

Iz Prokletije

24.11.2016 21:11

U BiH 3 administacije i jos prekobrojne pa uprave kantona po Federaciji . kako narod da im obezbjedi raskosan zivot a niko se nebrine da narod zaposli, nema napretka ni zdravstvu , ni skolstvu ,ni firmama , ni narodu dok ih koce ovoliki neskromni funkcioneri i to nesposobni .Pa nemoze ni plavi dizel.

ODGOVORITE
Name

???

25.11.2016 07:14

Slušam Izetbegovica kaže da je MMF protiv plavog dizela, odma iza njega Sarovic kaže RS protiv, pa budi pametan!!!!

ODGOVORITE