Видео - СП: Црногорци водили у Јерменији са 2:0, па изгубили у 93'!

Фудбалери Црне Горе доживели су трагичан пораз на гостовању Јерменији, изгубили су 3:2 (0:2) у четвртом колу квалификација за Светско првенство 2018. године.

Фудбал 11.11.2016 | 21:00
Видео - СП: Црногорци водили у Јерменији са 2:0, па изгубили у 93'!
Екипа Љубише Тумбаковића је испустила два гола предности из првог полувремена, до којих је дошла у року од свега 120 секунди, да би без иједног бода остала у трећем минуту надокнаде времена.

После велике борбе без конкретих шанси у првих пола сата, Црна Гора стиже до вођства у 36. минуту. Голман Јерменије Бегларјан је одбранио ударац Вешовића са дистанце, лопта се одбила до Бећираја који је одиграо повратну на 12 метара, одакле ју је левом ногом у мрежу закуцао Дамир Којашевић.

Свега два минута касније било је 0:2. Малакјан је направио велику грешку у средини терена, лопту је украо Стеван Јоветић који излази сам на Бегларјана, кога лобује за велико славље гостију у Јеревану.

Деловало је као да "Соколови" сигурно корачају ка победи и Русији, али им се све срушило у других 45 минута. Већ у петом минуту наставка игре Јерменија смањује заостатак, Григоријан и Корјан су одиграли сјајан дупли пас, Божовић брани ударац Григоријана у ситуацији један на један, али се лопта враћа Јермену у ноге који користи другу шансу.

Домаћину је порасло самопоуздање те уз подршку навијача преузима контролу над мечом, што му 15 минута пре краја доноси изједначење. Овај пут Црногорци су капитулирали из прекида, Пизели је убацио лопту из корнера, а након гужве и одбитка у петерцу она стиже на другу стативу до Харојана који је убацује у небрањену мрежу.

Пет минута пре краја Јоветић не успева да врати Црној Гори предност, његов шут са ивице казненог простора на гол линији главом зауставља дефанзивац Мкојан, да би потпуни шок доживели у 93. минуту када кратке акције приликом слободног ударца на око 40 метара, Газарјан ударцем са око 25 успева да изненади Божовића.

Црна Гора је пропустила шансу да остане на врху Групе Е, остала је на седам бодова колико има и Пољска, а која гостује Румунија која има два мање.

У игру за пласман у Русију ће моћи да се врати Данска која би требало да савлада Казахстан, док је Јермија освојила прве бодове у квалификацијама, а пре меча са ЦГ је имала свега један постигнут гол.



ГРУПА Е

Јерменија - Црна Гора 3:2 (0:2)
/Григорјан 50, Харојан 74, Хазарјан 90+4 - Којашевић 36, Јоветић 38/

20.45: Данска - Казахстан
20.45: Румунија - Пољска

Табела: Црна Гора 7, Пољска 7, Румунија 5, Данска 3, Јерменија 3, Казахстан 2.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЦЦЦЦ

11.11.2016 20:09

Стета за брацу црногорце... Стара Српска дрзава (једина) коју Турци никада нису потпуно окупирали...цццц

ОДГОВОРИТЕ