Video - SP: Crnogorci vodili u Jermeniji sa 2:0, pa izgubili u 93'!

Fudbaleri Crne Gore doživeli su tragičan poraz na gostovanju Jermeniji, izgubili su 3:2 (0:2) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 11.11.2016 | 21:00
Video - SP: Crnogorci vodili u Jermeniji sa 2:0, pa izgubili u 93'!
Ekipa Ljubiše Tumbakovića je ispustila dva gola prednosti iz prvog poluvremena, do kojih je došla u roku od svega 120 sekundi, da bi bez ijednog boda ostala u trećem minutu nadoknade vremena.

Posle velike borbe bez konkretih šansi u prvih pola sata, Crna Gora stiže do vođstva u 36. minutu. Golman Jermenije Beglarjan je odbranio udarac Vešovića sa distance, lopta se odbila do Bećiraja koji je odigrao povratnu na 12 metara, odakle ju je levom nogom u mrežu zakucao Damir Kojašević.

Svega dva minuta kasnije bilo je 0:2. Malakjan je napravio veliku grešku u sredini terena, loptu je ukrao Stevan Jovetić koji izlazi sam na Beglarjana, koga lobuje za veliko slavlje gostiju u Jerevanu.

Delovalo je kao da "Sokolovi" sigurno koračaju ka pobedi i Rusiji, ali im se sve srušilo u drugih 45 minuta. Već u petom minutu nastavka igre Jermenija smanjuje zaostatak, Grigorijan i Korjan su odigrali sjajan dupli pas, Božović brani udarac Grigorijana u situaciji jedan na jedan, ali se lopta vraća Jermenu u noge koji koristi drugu šansu.

Domaćinu je poraslo samopouzdanje te uz podršku navijača preuzima kontrolu nad mečom, što mu 15 minuta pre kraja donosi izjednačenje. Ovaj put Crnogorci su kapitulirali iz prekida, Pizeli je ubacio loptu iz kornera, a nakon gužve i odbitka u petercu ona stiže na drugu stativu do Harojana koji je ubacuje u nebranjenu mrežu.

Pet minuta pre kraja Jovetić ne uspeva da vrati Crnoj Gori prednost, njegov šut sa ivice kaznenog prostora na gol liniji glavom zaustavlja defanzivac Mkojan, da bi potpuni šok doživeli u 93. minutu kada kratke akcije prilikom slobodnog udarca na oko 40 metara, Gazarjan udarcem sa oko 25 uspeva da iznenadi Božovića.

Crna Gora je propustila šansu da ostane na vrhu Grupe E, ostala je na sedam bodova koliko ima i Poljska, a koja gostuje Rumunija koja ima dva manje.

U igru za plasman u Rusiju će moći da se vrati Danska koja bi trebalo da savlada Kazahstan, dok je Jermija osvojila prve bodove u kvalifikacijama, a pre meča sa CG je imala svega jedan postignut gol.



GRUPA E

Jermenija - Crna Gora 3:2 (0:2)
/Grigorjan 50, Harojan 74, Hazarjan 90+4 - Kojašević 36, Jovetić 38/

20.45: Danska - Kazahstan
20.45: Rumunija - Poljska

Tabela: Crna Gora 7, Poljska 7, Rumunija 5, Danska 3, Jermenija 3, Kazahstan 2.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

CCCC

11.11.2016 20:09

Steta za bracu crnogorce... Stara Srpska drzava (jedina) koju Turci nikada nisu potpuno okupirali...cccc

ODGOVORITE