Бијељина: Радници Топлане у штрајку

Радници Градске топлане у Бијељини, њих 32, ступили су јутрос у једночасовни штрајк упозорења, незадовољни неизмиреним обавезама према њима.

Република Српска 08.11.2016 | 09:20
Бијељина: Радници Топлане у штрајку
Радници су незадовољни, јер им нису исплаћене три плате, доприноси за здравство, као и ни остале обавезе према запосленима.

"Захтијевамо да нам се исплате заостале плате, топли оброк и путни трошкови. Надамо се да ће надлежне институције услишити наше молбе и да ће нам помоћи да што прије превазиђемо проблем'', кажу незадовољни радници.

Предсједник Синдикалне организације Градске топлане Радмило Војиновић каже да је ово упозорење надлежнима да ће, уколико им не буду измирене плате и доприноси, са топлим оброком и путним трошковима, 15. новембра ступити у генерални штрајк.



"Наши лични дохоци у Топлани су веома ниски и као такви се не исплаћују, а радници су доведени на руб егзистенције. Захтијевамо од надлежних институција, које су упознате са катастрофалним стањем ове фирме, да нам помогну. Уколико нам се лични дохоци и доприноси не исплате до 15. новембра, ступићемо у генерални штрајк'', истиче за БН телевизију предсједник Синдикалне организације Градске топлане Бијељина, Радмило Војиновић.

Двије трећине запослених у Топлани прима минимални лични доходак, а укупан дуг према њима износи око 70.000 КМ.



Према Војиновићевим ријечима, сви надлежни су упознати о данашњем штрајку упозорења.

Војиновић је напоменуо да Топлана ради у изузетно тешким условима, да из дана у дан набавља угаљ, а једина је топлана у Српској која послује са најмање губитака.



"Поред неисплаћених дуговања, постоје и други проблеми, као што је стара мрежа коју треба мијењати, а трошкови су све већи. Дошли смо у једну незавидну ситуацију и положај, гдје је дошло у питање пословање фирме. Нисмо способни сервисирати све наше трошкове око набавке и основног материјала, а што је још важније, ни лична примања због којих сви долазе на посао како би обезбједили егзистенцију'', рекао је БН телевизији инжињер Драгиша Тојић.



БН телевизија

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

онетwо

08.11.2016 08:50

Цијена гријања за правна лица 5.80КМ по квадратном метру, за физичка лица 2.75КМ, наравно без ПДВ-а. Цијена гријања за зграде са сопственом котловницом износи углавном око 1,53КМ са ПДВ-ом. Топлана годинама узима угаљ најлошијег квалитета, не улаже у дотрајалу мрежу, од афере са набавком неисправног котла још се нису опоравили.. А сада и штрајк. Господо из градске управе дајте и нама мало јавних предузећа да се и ми играмо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс

08.11.2016 11:44

Гријање на топлотну пумпу је испод марке цисто да знате а градска топлана је требала да буде дио гријања на топлу воду из бусотина само да се мицо трецина није ту умијесао и то за пола од цифре

Name

никола

08.11.2016 08:51

Народ је гласао за додика а исто би било да је био и неки други јер пара нема банкрот.Политицари су све покрали тако да народе гласали сте ето вам га.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоол

08.11.2016 09:59

Од када то председник РС има везе са набавкиом угља за једну топлану?

Name

мохиканац

08.11.2016 10:15

Какве везе има Додик са градском топланом у Бијељини када овде никада нису нису побједили на изборима.Ово је доказ да је лоповија заступљена код свих политицара и да се нападају медјусобно зарад боље лицне позиције а не за боље сутра градјана и то је разлог засто опозиција не мозе ниста владајуцим Додиковим лоповима.Све у свему залосно а острасцени мисле када њихови додју у позицију ето меда и млијека.

Name

Драган

08.11.2016 08:54

Па нека ставе Дакица за директора да уреди то.Не знас гдје је болље у путевима или РТ Угљевик гдје ДНС банда нови Мицини партнери воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

08.11.2016 09:41

Засто томплана у Бијељини не предје на дрвну биомасу којом обилује Мајевица. Како су урадили у Приједору, бања Луци и Градиски. далеко најјефтиније гријења и еколоски цисто. запослио би се далеко веци број радника, а ови не би имали проблема плата. Град треба да направи посебну фирму са приватно јавним партнерством, као сто функционисе у цијелом свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

08.11.2016 09:47

Бијељина под хитно треба рјесавати проблем гријања. Кроз град не мозес проци зими од димних гасова који настају од угља. Од гасификације нема ниста и то је бар јасно. Гријање на топлу воду коај би се вадила из бусотина је прескупа инвестиција. Данас у западној Европи многи градови по Аустрији, Њемацкој, Свајцарској, итд се грију на дрвну биомасу. А околина Буљељине има толико дрвног отпада да мозе загријавати неколико градова а не само Бијељину

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац али прави

08.11.2016 10:17

Подржавам раднике Топлане. Заврните вентиле и сви Мићи у општину. Умјесто топлификације града из Бање Дворови, ради глупу гасификацију. А гаса ни на видику. Обично прање пара преко гасификације. Свако нормалан би прво довео гас до града па тек онда разводио по граду. Али пошто је Мићо сувласник фирме која нам копа и разваљује улице, он то ради наопако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

08.11.2016 10:20

Највеци проблем је незаинтересована и неозбиљна власт на свим нивоима у овој земљи. Има људи који би да несто поправе,али нису подобни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тихи

08.11.2016 10:30

Боље не радит него дјаба радит ! Ја не контам ове људе? Ста они оцекују и цекају кад мјесец дана радис а не добијес плату коју си зарадио? Изгледа да им је посао хоби па раде из задовољства а не за плату? Какав је ово народ приглуп то није нормално.Па ја би послије мјесец дана усао и тразио плату .Кад би рекли нема пара је бих рекао кад будете имали доци цу да радим а у медјувремену би тразио несто друго или лезао куци. Боље и то него свако јутро на посао и радит за дјабе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

08.11.2016 10:30

Топли оброк, путни троскови. Дали неко зна за то ко ради код приватника....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

08.11.2016 10:34

Политичари и тајкуни газе по сиротињи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо ложач

08.11.2016 16:29

Чуј штрајк? Колико у Топлани има стварно радника, колико политичког отпада, почев од директора, бивших директора, до госпође Видаковић која даје изјаву а ни сама незна шта ради у Топлани?! Жалосно, а тако нам је све!

ОДГОВОРИТЕ