Пријатељске: Белгија у форми пред ЕУРО, а Де Брујне...!

Репрезентација Белгије успешна у првој од три провере уочи Европског првенства у Француској. Кевин де Брујне и Ромелу Лукаку за победу над Швајцарском.

Фудбал 29.05.2016 | 12:00
Пријатељске: Белгија у форми пред ЕУРО, а Де Брујне...!

Откако су на Светском првенству 2014. године у четвртфиналу елиминисани од Аргентине, фудбалери Белгије изгубили су само две утакмице, од којих је једна пријатељска. Они су у периоду од скоро две године изгубили у гостима од Велса (1:0), док их је у марту победила Португалија у пријатељској утакмици (2:1).

Уочи Европског првенства ове године заказали су три провере, а у првој су оставили одличан утисак.

Они су у Женеви били бољи од још једног учесника ЕУРО2016 - репрезентације Швајцарске, и то после преокрета. Блерим Џемаили је Швајцарску довео у вођство у 31. минуту, Лукаку је изједначио три минута касније, да би Де Брујне у 83. минуту поставио коначан резултат, на асистенцију другог Лукакуа - Џордана.

И то какав гол је постигао фудбалер Манчестер ситија...

Белгији следе пријатељске утакмице са Финском (1. јун) и потом са Норвешком четири дана касније, док их на Европском првенству у групи чекају Италија, Ирска и Шведска.

Кладионице кажу да је Белгија пети фаворит Европског првенства. Мање квоте "букмејкери" дају само на домаћина Француску, Немачку, Шпанију и Енглеску.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар