Prijateljske: Belgija u formi pred EURO, a De Brujne...!

Reprezentacija Belgije uspešna u prvoj od tri provere uoči Evropskog prvenstva u Francuskoj. Kevin de Brujne i Romelu Lukaku za pobedu nad Švajcarskom.

Fudbal 29.05.2016 | 12:00
Prijateljske: Belgija u formi pred EURO, a De Brujne...!

Otkako su na Svetskom prvenstvu 2014. godine u četvrtfinalu eliminisani od Argentine, fudbaleri Belgije izgubili su samo dve utakmice, od kojih je jedna prijateljska. Oni su u periodu od skoro dve godine izgubili u gostima od Velsa (1:0), dok ih je u martu pobedila Portugalija u prijateljskoj utakmici (2:1).

Uoči Evropskog prvenstva ove godine zakazali su tri provere, a u prvoj su ostavili odličan utisak.

Oni su u Ženevi bili bolji od još jednog učesnika EURO2016 - reprezentacije Švajcarske, i to posle preokreta. Blerim Džemaili je Švajcarsku doveo u vođstvo u 31. minutu, Lukaku je izjednačio tri minuta kasnije, da bi De Brujne u 83. minutu postavio konačan rezultat, na asistenciju drugog Lukakua - Džordana.

I to kakav gol je postigao fudbaler Mančester sitija...

Belgiji slede prijateljske utakmice sa Finskom (1. jun) i potom sa Norveškom četiri dana kasnije, dok ih na Evropskom prvenstvu u grupi čekaju Italija, Irska i Švedska.

Kladionice kažu da je Belgija peti favorit Evropskog prvenstva. Manje kvote "bukmejkeri" daju samo na domaćina Francusku, Nemačku, Španiju i Englesku.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar