Мајсторе, а сад би да играш за репрезентацију?!

Рибери се понудио селектору за ЕУРО! Скоро две године после поруке да је “дошло време за млађе”, фудбалер Бајерна опет жели да заигра за национални тим!

 

Фудбал 18.04.2016 | 17:20
Мајсторе, а сад би да играш за репрезентацију?!

Како расту шансе репрезентације Француске пред ЕУРО на домаћем тлу, тако је и место у националном тиму све пожељније. Што се најбоље види на примеру Франка Риберија.

Некада најбољи играч Француске се данас отворено понудио селектору Дидијеу Дешану да га позове у национални тим за Европско првенство. Скоро две године после одлуке да напусти репрезентацију, Рибери је сада променио мишљење и желео би да опет обуче дрес Галских петлова.
“Пре него што размислим о повртаку у национални тим, желео бих прво да порпичам са селектором Дешаном. Услов да се вратим јер да и он и ја исто размишљамо и да желимо исте ствари. Онда ћемо видети да ли је повратак могућ. Знам да и даље могу нешто да допринесем репрезентацији и тај осећај је сјајан”, рекао је Рибери за клупску телевизију Бајерна.

Он је још пре месец дана најавио да би размислио о повратку у репрезентацију. Иако је у августу 2014. године поручио да је “време да се повуче из репрезентације, да се посвети породици и да препусти место млађима”.

Од тада се доста тога променило. Французи су у великом успону и представљају једног од највећих фаворита пред ЕП на домаћем терену. Дешан је успешно извршио смену генерација. Поготово су јаки на позицијама у офанзивном делу тим где би Рибери конкурисао за место. На тим позицијама, Дешан има Гризмана, Марсијала, Пајеа и Комана.

Рибери је последњи меч за Француску одиграо у марту 2014. године, непосредно учи Мундијала у Бразилу. Под изговором повреде је отпао са списка за Бразил, али јавна је тајна да га ни селектор, ни већина репрезентативаца нису желели у екипи. Он је често био у средишту скандала који су потресали репрезентацију Француске. На Мундијалу у Јужној Афици 2010. године је био један од петорице репрезентативаца који су дигли штрајк против селектора, а касније су кажњени од стране матичног Савеза.

Рибери се играма у дресу Бајерна опет вратио у врхунску форму после 11 месеци одсуства због повреда. По квалитету заслужује позив селектора, али збога свега што се раније дешавало, тешко је очекивати да ће га Дешан вратити у национални тим.

Коментари / 0

Оставите коментар