Majstore, a sad bi da igraš za reprezentaciju?!

Riberi se ponudio selektoru za EURO! Skoro dve godine posle poruke da je “došlo vreme za mlađe”, fudbaler Bajerna opet želi da zaigra za nacionalni tim!

 

Fudbal 18.04.2016 | 17:20
Majstore, a sad bi da igraš za reprezentaciju?!

Kako rastu šanse reprezentacije Francuske pred EURO na domaćem tlu, tako je i mesto u nacionalnom timu sve poželjnije. Što se najbolje vidi na primeru Franka Riberija.

Nekada najbolji igrač Francuske se danas otvoreno ponudio selektoru Didijeu Dešanu da ga pozove u nacionalni tim za Evropsko prvenstvo. Skoro dve godine posle odluke da napusti reprezentaciju, Riberi je sada promenio mišljenje i želeo bi da opet obuče dres Galskih petlova.
“Pre nego što razmislim o povrtaku u nacionalni tim, želeo bih prvo da porpičam sa selektorom Dešanom. Uslov da se vratim jer da i on i ja isto razmišljamo i da želimo iste stvari. Onda ćemo videti da li je povratak moguć. Znam da i dalje mogu nešto da doprinesem reprezentaciji i taj osećaj je sjajan”, rekao je Riberi za klupsku televiziju Bajerna.

On je još pre mesec dana najavio da bi razmislio o povratku u reprezentaciju. Iako je u avgustu 2014. godine poručio da je “vreme da se povuče iz reprezentacije, da se posveti porodici i da prepusti mesto mlađima”.

Od tada se dosta toga promenilo. Francuzi su u velikom usponu i predstavljaju jednog od najvećih favorita pred EP na domaćem terenu. Dešan je uspešno izvršio smenu generacija. Pogotovo su jaki na pozicijama u ofanzivnom delu tim gde bi Riberi konkurisao za mesto. Na tim pozicijama, Dešan ima Grizmana, Marsijala, Pajea i Komana.

Riberi je poslednji meč za Francusku odigrao u martu 2014. godine, neposredno uči Mundijala u Brazilu. Pod izgovorom povrede je otpao sa spiska za Brazil, ali javna je tajna da ga ni selektor, ni većina reprezentativaca nisu želeli u ekipi. On je često bio u središtu skandala koji su potresali reprezentaciju Francuske. Na Mundijalu u Južnoj Afici 2010. godine je bio jedan od petorice reprezentativaca koji su digli štrajk protiv selektora, a kasnije su kažnjeni od strane matičnog Saveza.

Riberi se igrama u dresu Bajerna opet vratio u vrhunsku formu posle 11 meseci odsustva zbog povreda. Po kvalitetu zaslužuje poziv selektora, ali zboga svega što se ranije dešavalo, teško je očekivati da će ga Dešan vratiti u nacionalni tim.

Komentari / 0

Ostavite komentar