Анализа: Ноле и Индијан Велс, једном речју - РЕКОРДИ!

Новак Ђоковић постао први тенисер који је пет пута успевао да победи у Индијан Велсу. У финалу бољи од Милоша Раонића 6:2, 6:0. Изједначио се и са Надалом са 27 мастерс трофеја.

Тенис 21.03.2016 | 23:20
Анализа: Ноле и Индијан Велс, једном речју - РЕКОРДИ!

Ово је било брзо, ипак се устаје рано!

Новак Ђоковић у недељу увече исписао је нове странице историје мастерса у Индијан Велсу. Најбољи тенисер света постао је први играч од када се игра турниру у Калифорнији, а то је на актуелном терену од 1987, укупно од 1974. године, који је пет пута побеђивао.

До последњег турнира са четири титуле био је изједначен са Роџером Федерером. Ђоковић је понеђивао 2008, 2011, 2014, 2015. и 2016. Швајцарац више није рекордер ни по броју освојених пехара у низу, јер их и Београђанин од вечерас има исто - три.

Ни Рафаел Надал више нема највише мастерс титула!

Новак се победом у Индијан Велсу изједначио на првом месту са Шпанцем. Обојица имају по 27 трофеја, док Федерер на трећем месту у ризници трофеја има 24 са мастерс турнира.

Милош Раонић у финалу није имао никакве шансе. Од првог до последњег гема доминирао је први играч планете - 2:0 (6:2, 6:0).

Оба сета Ђоковић је почињао са везаним брејовима (први - два, други - три), а да притом ривалу није дозвољавао да га угрози на његов сервис. Додуше, Раонића ни сервис, што је његово главно оружје, није служио, уз то је и правио много неизнуђених грешака.

Али, када год би Канађанин запретио, Ђоковић је играо савршено и по правилу освајао поене који су додатно рушили самопоуздање младог играча. Ђоковић у другом сету није направио НИЈЕДНУ грешку.

Ноле се изједначио и са Лејтоном Хјуитом. Њих двојица сада имају најубедљивије победе у финалима Индијан Велса. Аустралијанац је 2003. препустио Густаву Куертену два гема - 6:1, 6:1.

Коментари / 0

Оставите коментар