АО: Као по навици – Виктор од 0:2 до тријумфа и другог кола!

Виктор Троицки пласирао се у другог коло Аустралијан Опена после невероватног меча и преокрета против Данијела Муњоса де ла Наве.

Тенис 19.01.2016 | 15:20
АО: Као по навици – Виктор од 0:2 до тријумфа и другог кола!

Србин је после 80 минута игре губио са 2:0 у сетовима, али је, као што је то чинио неколико пута кроз своју каријеру, успео да стигне до победе после готово три и по часа игре – 4:6, 4:6, 6:1, 7:6, 6:2.

Викторово победа добија још више на значају због чињенице да је непосредно пред старт првог Грен Слема сезоне освојио турнир у Сиднеју, на ком је од четвртине финала до освајања трофеја играо чак три меча у непуна два дана.

Лоше је 21. носилац отворио дуел против 33-годишњег Шпанца, већ у трећем гему претрпео је брејк, што је његов ривал максимално искористио и двадесетак минута касније то претворио у вођство у сетовима. Ништа се значајније није променило ни у другом делу игре, тада је Де ла Нава већ на отварању одузео сервис Троицком, који је до краја сета успео да се избори тек за неколико брејк шанси.

Међутим, није Србин дозволио да то превише утиче на њега, па је трећи сет експресно решио у своју корист. Направио је два брза брејка, повео са 4:0, а убрзо и смањио заостатак за противником.

Четврти сет био је далеко неизвеснији, после неколико сигурних гемова уследио је нови брејк Де ла Наве, али затим и нови одговор Виктора за повратак у егал. Све је могло да се промени у десетом гему, када је Шпанац имао две меч лопте, међутим, наш представник је још једном одиграо веома добро када се резултат ломио, да би преко тај-брејка успео да избори одлучујући сет.

Иако је Виктор био тај који је био у налету, Де ла Нава се није дао, па је и у петом сету први стигао до брејка предности. Ипак, и овога пута је Србин имао спреман одговор. Сјајно је ритернирао, а после идентичног приступа у шестом гему све је практично било готово.

Без изгубљеног поена стигао је до 5:2, затим пропустио пет прилика да сервис ривала да заврши меч и комплетира још један феноменалан преокрет. На крају, биле су му потребне још три гем/сет/меч лопте на свој сервис, Де ла Нава је спасао две, али не и трећу.

У наредном колу Виктор Троицки играће против Тимом Смичеком из Сједињених Америчких Држава.

Коментари / 0

Оставите коментар