AO: Kao po navici – Viktor od 0:2 do trijumfa i drugog kola!

Viktor Troicki plasirao se u drugog kolo Australijan Opena posle neverovatnog meča i preokreta protiv Danijela Munjosa de la Nave.

Tenis 19.01.2016 | 15:20
AO: Kao po navici – Viktor od 0:2 do trijumfa i drugog kola!

Srbin je posle 80 minuta igre gubio sa 2:0 u setovima, ali je, kao što je to činio nekoliko puta kroz svoju karijeru, uspeo da stigne do pobede posle gotovo tri i po časa igre – 4:6, 4:6, 6:1, 7:6, 6:2.

Viktorovo pobeda dobija još više na značaju zbog činjenice da je neposredno pred start prvog Gren Slema sezone osvojio turnir u Sidneju, na kom je od četvrtine finala do osvajanja trofeja igrao čak tri meča u nepuna dva dana.

Loše je 21. nosilac otvorio duel protiv 33-godišnjeg Španca, već u trećem gemu pretrpeo je brejk, što je njegov rival maksimalno iskoristio i dvadesetak minuta kasnije to pretvorio u vođstvo u setovima. Ništa se značajnije nije promenilo ni u drugom delu igre, tada je De la Nava već na otvaranju oduzeo servis Troickom, koji je do kraja seta uspeo da se izbori tek za nekoliko brejk šansi.

Međutim, nije Srbin dozvolio da to previše utiče na njega, pa je treći set ekspresno rešio u svoju korist. Napravio je dva brza brejka, poveo sa 4:0, a ubrzo i smanjio zaostatak za protivnikom.

Četvrti set bio je daleko neizvesniji, posle nekoliko sigurnih gemova usledio je novi brejk De la Nave, ali zatim i novi odgovor Viktora za povratak u egal. Sve je moglo da se promeni u desetom gemu, kada je Španac imao dve meč lopte, međutim, naš predstavnik je još jednom odigrao veoma dobro kada se rezultat lomio, da bi preko taj-brejka uspeo da izbori odlučujući set.

Iako je Viktor bio taj koji je bio u naletu, De la Nava se nije dao, pa je i u petom setu prvi stigao do brejka prednosti. Ipak, i ovoga puta je Srbin imao spreman odgovor. Sjajno je riternirao, a posle identičnog pristupa u šestom gemu sve je praktično bilo gotovo.

Bez izgubljenog poena stigao je do 5:2, zatim propustio pet prilika da servis rivala da završi meč i kompletira još jedan fenomenalan preokret. Na kraju, bile su mu potrebne još tri gem/set/meč lopte na svoj servis, De la Nava je spasao dve, ali ne i treću.

U narednom kolu Viktor Troicki igraće protiv Timom Smičekom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Komentari / 0

Ostavite komentar