Ле Талек: Још пар ситница... Ускоро долазим!

Ако пратите Дамијана Ле Талека на друштвеним мрежама, можете лако да стекнете утисак да је већ постао фудбалер Црвене звезде.

Фудбал 19.01.2016 | 16:40
Ле Талек: Још пар ситница... Ускоро долазим!

Од првог дана када је поменут као потенцијално појачање црвено-белих, 26-годишњи Француз сусреће се са бројним коментарима, пре свега на Инстаграму и Тwиттеру, у којем га Делије зову у Београд, на заједнички поход ка Лиги шампиона.

А, он...

Дубоко замрзнут у далеком Саранску, и даље као играч Мордовије, прво је негирао да постоји могућност доласка у Београд, потом у коментарима на својим профилима наговестио да ипак одлази из Русије, да би у последње време почео чак и да одговара на питања навијача Звезде.

Шта каже? Конкретно, у једном од постова, објаснио је да "је потребно да буду завршене још неке ситнице" и да "ускоро долази".

Пре тога, окачивши слику са старта припрема, где се види како веје снег и како су играчи обучени пре за скијање, него за фудбал, написао је да "можда ускоро више неће бити тако", итд...

Углавном, бивши играч Борусије Дортмунд, Нанта, Ховерле и Мордовије, спрема се за пут. И француски медији, попут српских, наводе да ће његова наредна станица бити Београд. Далеко већи и прилично топлији град од Саранска.

Кад већ помињемо друштвене мреже, да кажемо да је дефанзивни везиста (и центарфор по потреби) родом из Поасија недавно "ритвитовао" пост у ком му је један француски новинар показао да на Wикипедији пише како је Дамијан Ле Талек увелико играч Црвене звезде.

Звезда је у преговоре са Ле Талеком ушла на инсистирање тренера Миодрага Божовића, који је могао добро да се увери у његове квалитете током заједничких дана у Русији. Док је Ле Талек носио дрес Мордовије, Божовић је био тренер Локомотиве из Москве, а у међувремену "Гроф" је већ успео из Мордовије да доведе Мичела Доналда, који би требало да буде Ле Талеков партнер у маневру у данима после одласка Марка Грујића.

Ле Талек је био стандардан члан сваке младе репрезентације Француске, од 15. до 21. године и за "петлове" је дао 27 голова на 47 утакмица, али потом није успео да се избори за позив "А" тима.

Коментари / 0

Оставите коментар