Le Talek: Još par sitnica... Uskoro dolazim!

Ako pratite Damijana Le Taleka na društvenim mrežama, možete lako da steknete utisak da je već postao fudbaler Crvene zvezde.

Fudbal 19.01.2016 | 16:40
Le Talek: Još par sitnica... Uskoro dolazim!

Od prvog dana kada je pomenut kao potencijalno pojačanje crveno-belih, 26-godišnji Francuz susreće se sa brojnim komentarima, pre svega na Instagramu i Twitteru, u kojem ga Delije zovu u Beograd, na zajednički pohod ka Ligi šampiona.

A, on...

Duboko zamrznut u dalekom Saransku, i dalje kao igrač Mordovije, prvo je negirao da postoji mogućnost dolaska u Beograd, potom u komentarima na svojim profilima nagovestio da ipak odlazi iz Rusije, da bi u poslednje vreme počeo čak i da odgovara na pitanja navijača Zvezde.

Šta kaže? Konkretno, u jednom od postova, objasnio je da "je potrebno da budu završene još neke sitnice" i da "uskoro dolazi".

Pre toga, okačivši sliku sa starta priprema, gde se vidi kako veje sneg i kako su igrači obučeni pre za skijanje, nego za fudbal, napisao je da "možda uskoro više neće biti tako", itd...

Uglavnom, bivši igrač Borusije Dortmund, Nanta, Hoverle i Mordovije, sprema se za put. I francuski mediji, poput srpskih, navode da će njegova naredna stanica biti Beograd. Daleko veći i prilično topliji grad od Saranska.

Kad već pominjemo društvene mreže, da kažemo da je defanzivni vezista (i centarfor po potrebi) rodom iz Poasija nedavno "ritvitovao" post u kom mu je jedan francuski novinar pokazao da na Wikipediji piše kako je Damijan Le Talek uveliko igrač Crvene zvezde.

Zvezda je u pregovore sa Le Talekom ušla na insistiranje trenera Miodraga Božovića, koji je mogao dobro da se uveri u njegove kvalitete tokom zajedničkih dana u Rusiji. Dok je Le Talek nosio dres Mordovije, Božović je bio trener Lokomotive iz Moskve, a u međuvremenu "Grof" je već uspeo iz Mordovije da dovede Mičela Donalda, koji bi trebalo da bude Le Talekov partner u manevru u danima posle odlaska Marka Grujića.

Le Talek je bio standardan član svake mlade reprezentacije Francuske, od 15. do 21. godine i za "petlove" je dao 27 golova na 47 utakmica, ali potom nije uspeo da se izbori za poziv "A" tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar