Червару признање ЕХФ-а за највећа достигнућа!

Бивши селектор хрватских рукометаша Лино Червар добио је награду за највећа тренерска достигнућа у каријери, као први тренер који је добио то признање.

Остали спортови 19.01.2016 | 16:20
Червару признање ЕХФ-а за највећа достигнућа!

Како преноси агенција Хина, 65-годишњем Червару награду је у Кракову уручио председник Европске рукометне федерације (ЕХФ) Жан Брио.

„Нисам професор рукомета, него рукометни тренер с визијом и идејама. Моји резултати су само производ сталног учења и анализирања. Ово је прекрасно признање за тренерску каријере дугу 40 година“, рекао је Червар на свечаности у Кракову, где се одржава Европско првенство у рукомету.

Червар је један од најтрофејнијих тренера у историји рукомета. Хрватска је с њим на клупи освојила злато на Светском првенству 2003, олимпијско злато у Атини 2004, две сребрне медаље на Светским првенствима 2005. и 2009, као и два европска сребра, 2008. и 2010. године.

Червар је са Загребом освојио осам титула првака Хрватске и седам националних купова, док је са скопским Металургом освојио четири титуле шампиона Македоније и четири национална купа.

„Хвала ЕХФ на овој награди. Уверен сам у светлу будућност рукомета. Наравно, рукометна техника је увијек у центру пажње. Без технике нема уживања у игри. Сигуран сам да ће рукомет постати глобални спортски догађај“, рекао је Червар.

Коментари / 0

Оставите коментар