Коби још једном растужио Американце!

Један од најбољих америчких играча свих времена одбацио могућност да буде део националног тима на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. "Каријеру завршавам у дресу Лејкерса", поручио Брајант.

Кошарка 19.01.2016 | 12:20
Коби још једном растужио Американце!

Коби Брајант растужио је љубитеље кошарке када је најавио крај каријере на крају сезоне. У ноћи између суботе и недеље пред дуел са Јутом поново их је гануо у срце, јер је срушио последњу наду да би могао да буде део америчког тима на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Он је обавестио селектора Мајка Кжижевског и директора репрезентације Џерија Коланђела да је завршио посао у репрезентацији прошло и да је дошло време за неке нове клинце.

"Од тренутка када сам најавио повлачење ове момке посматрам у другачијем светлу. Јасно је да су они будућност ове игре и да заслужују место у репрезентацији у Рију. Њих људи желе да гледају. Ја сам имао своје тренутке и сада је време да видимо колико првенстава и медаља они могу да освоје", рекао је Брајант, који је у каријери освојио две олимпијске златне медаље, у Пекингу 2008. и Лондону 2012. године.

Коби је испричао и да му је на мечу против Голден Стејта Бразилац Леандро Барбоса у пролазу поручио "видимо се у Рију".

"Само сам се окренуо и отишао. Неееее", рекао је Брајант, који је у репрезентативној каријери остварио учинак за незаборав 36-0.

Он је додао да је челницима репрезентације САД поручио да је спреман да помогне, али само ако то подразумева да посаветује играче и поприча са њима.

Он тврди да воли своју земљу и репрезентацију, али је и свестан да би проблеми са повредама који га муче већ дуже време могли да га спрече да заигра, а да би било неопростиво да заузме место неком младом и талентованом играчу у националном тиму.

"Ако сам најавио да ћу завршити каријеру, моја последња утакмица ће стварно бити последња. Нећу да одем, а онда да се враћам. Последњи меч одиграћу у дресу Лејкерса, а затим ћу да гледам утакмице репрезентације и навијам за њу", поручио је Коби Брајант.

Коментари / 0

Оставите коментар