Kobi još jednom rastužio Amerikance!

Jedan od najboljih američkih igrača svih vremena odbacio mogućnost da bude deo nacionalnog tima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Karijeru završavam u dresu Lejkersa", poručio Brajant.

Košarka 19.01.2016 | 12:20
Kobi još jednom rastužio Amerikance!

Kobi Brajant rastužio je ljubitelje košarke kada je najavio kraj karijere na kraju sezone. U noći između subote i nedelje pred duel sa Jutom ponovo ih je ganuo u srce, jer je srušio poslednju nadu da bi mogao da bude deo američkog tima na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

On je obavestio selektora Majka Kžiževskog i direktora reprezentacije Džerija Kolanđela da je završio posao u reprezentaciji prošlo i da je došlo vreme za neke nove klince.

"Od trenutka kada sam najavio povlačenje ove momke posmatram u drugačijem svetlu. Jasno je da su oni budućnost ove igre i da zaslužuju mesto u reprezentaciji u Riju. Njih ljudi žele da gledaju. Ja sam imao svoje trenutke i sada je vreme da vidimo koliko prvenstava i medalja oni mogu da osvoje", rekao je Brajant, koji je u karijeri osvojio dve olimpijske zlatne medalje, u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.

Kobi je ispričao i da mu je na meču protiv Golden Stejta Brazilac Leandro Barbosa u prolazu poručio "vidimo se u Riju".

"Samo sam se okrenuo i otišao. Neeeee", rekao je Brajant, koji je u reprezentativnoj karijeri ostvario učinak za nezaborav 36-0.

On je dodao da je čelnicima reprezentacije SAD poručio da je spreman da pomogne, ali samo ako to podrazumeva da posavetuje igrače i popriča sa njima.

On tvrdi da voli svoju zemlju i reprezentaciju, ali je i svestan da bi problemi sa povredama koji ga muče već duže vreme mogli da ga spreče da zaigra, a da bi bilo neoprostivo da zauzme mesto nekom mladom i talentovanom igraču u nacionalnom timu.

"Ako sam najavio da ću završiti karijeru, moja poslednja utakmica će stvarno biti poslednja. Neću da odem, a onda da se vraćam. Poslednji meč odigraću u dresu Lejkersa, a zatim ću da gledam utakmice reprezentacije i navijam za nju", poručio je Kobi Brajant.

Komentari / 0

Ostavite komentar