Колашинац имао ненајављену посјету!

Српског бацача кугле у родитељском дому у Сјеници изненадила је делегација Светске атлетске федерације задужена за антидопинг контролу!

Остали спортови 07.11.2015 | 13:00
Колашинац имао ненајављену посјету!

Асмир Колашинац припрема се у родној Сјеници за олимпијску сезону. Баш када се спремао за тренинг у кућу његових родитеља стигла је ненајављена посета из Немачке.

Вицешампиона Европе и финалисту последњег Светског првенства изненада је посетила делегација како би га подвргла антидопинг контроли.

"Сви који су у некој од атлетских дисциплина међу 10 најбољих на свету подлежу контроли директно из Светске асоцијације атлетских федерација. Дошли су двоје љубазних људи. Госпођа је вероватно пореклом са ових простора јер је знала за реч палачинке, будући да их је моја мајка изнела пред њих када су стигли", објаснио је за "Спортски журнал" Колашинац.

Рекордер Србије у бацању кугле и ове сезони шести на свету у дворани и на отвореном објаснио је да контроле нису ретке.

"Од сада ме Антидопинг агенција Србије контролише само на Захтев Светске антидопинг агенције. То се дешава када бацим неки добар резултат па дођу да што пре обаве проверу. Мени је то у реду, и тако је поштено. Истом третману подлежу и моји конкуренти, па смо у равноправној позицији", додао је Колашинац.

Српски атлетичар истакао је да после два месеца паузе креће са лаганим тренинзима, који ће постепено бити све захтевнији и напорнији, будући да ове зиме неће ићи на такмичења. Проблем само стварају Ахилове тетиве.

"Радим терапије по упутству лекара. Не осећам бол, али су обе тетиве отечене. Одрадио сам контролу и ултразвук није показао било какав проблем, али ћу следеће недеље на магнетну резонанцу па ће све бити јасније", истакао је српски рекордер.

Асмир је још у мају на атлетском митингу у Сенти остварио резултат 20,73 метра, чиме је испунио олимпијску норму и тако постао први атлетичар Србије који је обезбедио наступ на Олимпијским играма.

САМО 130 КИЛОГРАМА
Будући да је био на дужој паузи и да се улежао, логично је било да је Асмир и набацио који килограм у протеклом периоду. Ипак, не.

"Пазим на исхрану и у добром сам режиму. Имам само 130 килограма. Када кренем да тренирам пожелећу да надокандим изгубљено, јешћу више, килограми ће почети да се лепе и врло брзо ћу имати 'мојих' 140 килограма", рекао је Колашинац.

Коментари / 0

Оставите коментар