Kolašinac imao nenajavljenu posjetu!

Srpskog bacača kugle u roditeljskom domu u Sjenici iznenadila je delegacija Svetske atletske federacije zadužena za antidoping kontrolu!

Ostali sportovi 07.11.2015 | 13:00
Kolašinac imao nenajavljenu posjetu!

Asmir Kolašinac priprema se u rodnoj Sjenici za olimpijsku sezonu. Baš kada se spremao za trening u kuću njegovih roditelja stigla je nenajavljena poseta iz Nemačke.

Vicešampiona Evrope i finalistu poslednjeg Svetskog prvenstva iznenada je posetila delegacija kako bi ga podvrgla antidoping kontroli.

"Svi koji su u nekoj od atletskih disciplina među 10 najboljih na svetu podležu kontroli direktno iz Svetske asocijacije atletskih federacija. Došli su dvoje ljubaznih ljudi. Gospođa je verovatno poreklom sa ovih prostora jer je znala za reč palačinke, budući da ih je moja majka iznela pred njih kada su stigli", objasnio je za "Sportski žurnal" Kolašinac.

Rekorder Srbije u bacanju kugle i ove sezoni šesti na svetu u dvorani i na otvorenom objasnio je da kontrole nisu retke.

"Od sada me Antidoping agencija Srbije kontroliše samo na Zahtev Svetske antidoping agencije. To se dešava kada bacim neki dobar rezultat pa dođu da što pre obave proveru. Meni je to u redu, i tako je pošteno. Istom tretmanu podležu i moji konkurenti, pa smo u ravnopravnoj poziciji", dodao je Kolašinac.

Srpski atletičar istakao je da posle dva meseca pauze kreće sa laganim treninzima, koji će postepeno biti sve zahtevniji i naporniji, budući da ove zime neće ići na takmičenja. Problem samo stvaraju Ahilove tetive.

"Radim terapije po uputstvu lekara. Ne osećam bol, ali su obe tetive otečene. Odradio sam kontrolu i ultrazvuk nije pokazao bilo kakav problem, ali ću sledeće nedelje na magnetnu rezonancu pa će sve biti jasnije", istakao je srpski rekorder.

Asmir je još u maju na atletskom mitingu u Senti ostvario rezultat 20,73 metra, čime je ispunio olimpijsku normu i tako postao prvi atletičar Srbije koji je obezbedio nastup na Olimpijskim igrama.

SAMO 130 KILOGRAMA
Budući da je bio na dužoj pauzi i da se uležao, logično je bilo da je Asmir i nabacio koji kilogram u proteklom periodu. Ipak, ne.

"Pazim na ishranu i u dobrom sam režimu. Imam samo 130 kilograma. Kada krenem da treniram poželeću da nadokandim izgubljeno, ješću više, kilogrami će početi da se lepe i vrlo brzo ću imati 'mojih' 140 kilograma", rekao je Kolašinac.

Komentari / 0

Ostavite komentar