Србац: И ЦК обиљежава Дјечију недељу

У акцију обиљежавања Медјународне Дјечије недјеље активно се укључила и Општинска организација Црвеног крста Србац.

Република Српска 06.10.2015 | 13:20
Србац: И ЦК обиљежава Дјечију недељу

Чланови Подмлатка ове хуманитарне организације данас су са припадницима Полицијске станице Србац вршили контролу саобраћаја, са нагласком на посједовање кутија „прве помоћи“ и друге опреме.

Млади чланови патроле Данела Драгосављевић, Славица и Милица Митраковић предано су обављали овај посао, јер како су рекли, контролисаним возачима, од поштовања саобраћајних прописа зависи безбједност дјеце на путевима.

Полицијска станица својим планом превентивних мјера редовно организује едукативне активности са саобраћајним секцијама у школама, а овога пута и практично поводом Дјечије недјеље, рекао је вођа саобраћајне патроле Остоја Јанковић.

Поред учешћа у овој акцији, чланови Подмлатка Црвеног крста у току Дјечије недјеље обићи ће 27 вишечланих породица које се налазе у стању социјалне потребе и том приликом уручити пакете хране, постељине и средстава за одржавање хигијене.

Уз то ће по школама дијелити плакате и летке са изводима из Међународне конвенције о правима дјетета, а ученицима првих разреда биће подјељени пасте и четкице за прање зуба. У просторијама Црвеног крста радници ове хуманитарне организације угостиће и штићенике Дјечијетг вртића „Наша радост“ Србац, упознати са радом ове организације и почастити слаткишима.

Обиљежавање Дјечије недјеље у србачкој општини почело је јуче дружењем најмладјих на Градском тргу гдје су својим цртежима на плочнику указали на права дјетета, а приређена је и изложба њихових радова.

Данас су дјеца шетала улицама са транспарентима на којима су били захтјеви за поштовање права дјеце, након чега их је примио и начелник општине Драго Ћирић.

НВО „Миленијум“ Србац данас је организовала и креативну радионицу на којој су малишани израдјивали накит и друге пригодне предмете.

Разлога за велико славље у Дјечијој недјељи имаће и дјеца са посебним потребама, они ће 9. октобра и званично уселити у нови објекат подигнут за њихове потребе.

Аутор: С.К.

Коментари / 0

Оставите коментар